Happyka Sevvalkanatt0 2025 da doğum parası tek seferlik 5 bin TL alacaksınız, eğer 2 çocuk dünyaya gelirse hem 5 bin TL ve aylık 1500 TL 5 yaşına kadar , eğer 3 veya 4 olursa onlar içinde tek seferlik 5 bin TL ve 5 yaşına kadar 5 bin TL
Happyka Es_Vera youtubede var a haber vermişti , 2025 den önceki çocuklarda sayılıyor dedi , sadece doğum parası tek seferlik 2025 den sonra doğan çocuklar için
Busraa32 Çocuk için olan ödemeyi her iki çocuk da 2025 den sonra doğduysa alınıyor diye duydum haberin içeriğinde yok ama bilgisi olan var mı
ikimelekannesi2224 Busraa32 yok 2025ten sonra 2. Doğarsa birincinin hangi yılda doğduğu önemli değil aylık 1500 alacaksınız
ikimelekannesi2224 2025 ten önce 1. Çocuğu olup ikinciyi 2025 de doğuranlar hem tek seferlik 5 bin tl hemde aylık 1500 tl alacak 2025ten önce ikiçocuğu olup (benim gibi 😁) 3. Çocuğu 2025ten sonra doğuracak olanlarda hem tek seferlik 5 bin hemde aylık 5 bin tl alacak ve böyle devam ediyor 2025 veya sonrasında ilk çocuğu doğuranlar da sadece tek seferlik 5 bin alacak. Ama 2025 veya sonrasına bir çocuk doğumu denk gelmiyorsa maalesef onlarada haksızlık oluyor düşünsene 3. Çocuğunu aralıkta doğurmuşsun başka çocuk düşünmüyorsun ve yardımdan faydalanamıyorsun onlar içinde düzenleme gelmeli hiç değilse tek seferlik bir miktar geri ödeme yapılmalı diye düşünüyorum
Es_Vera ikimelekannesi2224 böyle mi cidden ? İnşallah böyledir . Bende baktım şimdi ama 2025 itibari ile çocuk sayımı başlıyor gibi. 2023 doğumlu çocuğum var şimdi ise hamileyim . Yani ben 2025 ten sonra ki doğumum hesaplanacak tek çocuk sayılacak. Tek ödeme alacağım aylık değil . Ben böyle anladım . Ama yanlış anlamışımdır inşallah
Es_Vera Ben şimdi baktım . 2025 itibari ile . Tek çocuk tek ödeme 5 bin . İkinci çocuk bu tarihten sonra doğarsa 5 yaşına kadar aylık 1.500. Üçüncü çocuk bu tarihten sonra doğarsa 6.500 aylık çocuk 5 yaşına gelene kadar . Bu tarih itibari ile dördüncü çocuk olursa 11.500 aylık ödeme alınacak. Hayırlı olsun
Busraa32 Es_Vera ben de böyle anlamıştım ama ilk çocuğun doğum tarihinin önemli olmadığını söylediler 2025 öncesi olsa da 2. Çocuk 2025 sonrası doğarsa 1500 alınabiliyormuş net olarak resmi gazete de yayınlanınca öğreniriz
Happyka Busraa32 evet doğrudur mantıktan böyle olmalı , 1 çocuğu olan hemen 2 yapar , 2 olan 3 yapar böylece nüfus artacak, 2025 den sonra sadece olsaydı kimse her sene çocuk doğuracak halı yok birde seneler giriyor araya
Busraa32 Happyka haberde net açıklama yok artık resmi gazetede çıkınca görücez net şartları hayırlısı olsun çok büyük bi mebla değil ama yine bebeğin bez ihtiyacını falan karşılar aylık düzenli olur peki SGK dan yatan süt parası hakkında bilginiz var mı sadece çalışana mı yatıyor