Sma/ genetik tarama testleri vs.
momysss Kayıtlı olduğunuz sağlık ocağında test verebiliyorsunuz SMA için. Eşinizden kan alırlar onun sonucu şüpheli çıkarsa sizden de isterler. Bazı sağlık ocaklarında karı koca aynı zamanda alıyorlar kanı zaman kaybı olmaması için. 10 güne kadar da sonuç geliyor
momysss evliykende yapıyorlar bulunduğunuz yerdeki sağlık ocağına sorun kaç günde çıkıyor bize 6 ay dedikleri için bizde 2.çocuğu düşündüğümüz için özelde yaptırdık 15 gün sürdü ilk ben verdim taşıyıcı çıktım sonra eşim verdi bir şey çıkmadı zaman kaybı oldu o yüzden kaç günde çıkacağını sorun
İlk çocuğu normal olup 2.çocuğu smalı doğan çok kişi var o yüzden şansa asla bırakmayın bir an önce verin
sehnazz000 cok teşekkür ederim peki özelde pahalımı hangi bölüme gitmek gerekir birde dmd hastalığını çok görüyorum onun hakkında bilgin varmı testi varmı
momysss esiniz sağlık ocağında kan vermesi gerekiyor benim bi kızım var evlendigimzde bakılmamisti ebe ikinciyi düşünürsen eğer testi yaptır dedi eşim gitti kan verdi sonuç hemen geldi
momysss siz ilk sağlık ocağına sorun süresi düşmüşse özele hiç gerek yook
Her hastanede farklı yanlış hatırlamıyorsam 2500 tl gibi bir şeydi
Direk vezneye gidip biz sma testi yaptırmak istiyoruz demiştik yada kadın doğuma kayıt açtırıyorsunuz öyle daha uygun oluyor
Dmd bildiğim kadarıyla sağlık ocağında yapılmıyor araştırma hastanesinde yapılıyor olabilir
Yazmelegi_ cok teşekkür ederim bende 2. Yi düşünüyorum da hayırlısı rabbim herkese sağlıklı evlat nasip etsin
momysss amin inşallah