Mrvsmt2502 Sumeyraayan bir kızım var ismi tomris . 2. Kızıma gebeyim ve hiçbir isim içime sinmiyor sanki tüm hakkımı ilk kızımda kullanmışım gibi 🥲🥲 zarina hoşuma gidiyprdu eşim beğenmedi maalesef. Tarih obası youtube kanalında öztürkçe isimler gibi bi video var izlemenizi öneririm biraz uzun ama anlamlarıyla açıklanmış mutlaka bulursunuz o videodan
Turuncukadin Anniskoo0634 canım postu açan arkadaş Türk kökenli isim sorduğu için özellikle belirttim terimsel olarak yani😅😅 ayrıca niye zorbalık yaşasın günümüzde çocuklara koydukları isimler çok mu matah sanki
Minnaksurpriz Anniskoo0634 Biz Türk olduğumuz için arap ismi koymak daha saçma neden zorbalığa uğrasın ki🙂
miroscumm Anniskoo0634 isim öztürkçe değil okumanız yok mu öztürkçe bir isim olan Akay ismini önermiş yani kızına Öztürkçe koy dememiş Akay koy demiş of hic kitap okumaz mısınız siz ya
Auri Anniskoo0634 ya neden önünüze gelen her isme akran zorbalığına uğrar diyip duruyorsunuz 😂 siz sevmediniz diye kötü isim mi oluyor bu isimler
Aysunays [silindi] İlay Türk Dil Kurumu isimler sözlüğünde anlamıyla birlikte yer alıyor uydurma olsaydı TDK böyle bir ismi isimler sözlüğüne eklemezdi Ayrıca ilay ismi ilk olarak milliyetci yazar Emine Işınsu nun Çiçekler Büyür romanında gecer. Roman 1979 yılında yazılmış bir roman aslında isim çok eski yeni yeni duyulmaya başlandı
[silindi] Aysunays bu tür bir kullanımdan bahsetmemistim…dilimize yerleşmiş olacağından bahsettim dediğiniz gibi yeni yeni duyulmaya başlanan bir hece topluluğu..
ozde0636 Bizde Aybike Bilge yi düşündük Allahın izniyle öyle olcak ☺️ Asya , Aybala , Akçıl , Tomris , Almıla , Ece , Ülkü , Bige , Bengü , Beril , Birce , Gökçe, Gökçen
aybalasmom ozde0636 Aybala Gökçen düşünüyorum bebeğim kızsa aşırı beğeniyorum. Hayran oluyorum her seferinde😍😍🫠🫠🫠🐣
Nurselinay Bende öztürkçe isim istiyorum ilk düşündüğüm isimler Bilge ve Gökçe. Hatta Bilge Umay olacaktı ancak Umay da anlamından dolayı emin olamadım. Bu aralar İlay ece ismini de düşünmeye başladım. Belki size de fikir olur ☺️
Turuncukadin miroscumm çok uzun zamandır kafasız lafını duymamıştım hiç güleceğim yoktu😅😅😅 benim yerime de çok güzel konuşmuşsun teşekkür ederim😅💞