Aysemerve 13. Haftada ense kalınlığı var dendi sizin gibi mahvolduk. Fetal DNA yaptırmıştım o temizdi ama ona rağmen kesin tanı için cvs yaptırmamızı istediler perinatoloji bölümünde. Ben de mecbur kabule ettim. İşlem çok zor bi işlem değil. Sadece bi iki saat sancım oldu sonrasında başka bi durum olmadı. Onun sonucu 5 haftada çıktı. Temiz çıktı çok şükür şuan 22 hafta olduk ense detaylı ultrasonda yine normalin bi tık üstü (normalde bu haftada üst sınır 5.5 miş bizimki 6) ama doktor hem fetal dna hem cvs temiz geldiği için önemsiz dedi. Yaptırmış olmasaydın genetik hastalıktan şüphelenirdik ve amniyosentez yaptırmanı isterdik dedi. Ayrıca ense kalınlığı tek başına bi hastalık belirtisi değilmiş. Burun kemiği var mı, gelişim normal mi, bunlara da bakıyorlar. Ger şey normal çıkmasına rağmen yine perinatoloji doktoru fetal eko önerdi 1 ay sonra. Benim yaşadığım üzüntü stresi siz de yaşamayın. Bebeklerde özellikle erkek bebeklerde çok yaygın bi durummuş. Bence fetal dna yaptırın. 20. Haftada hala bulgu varsa amniyosentezle kesinleştirilebilir ya da beklemek istemezseniz benim gibi cvs yaptırın.