Mlk5656 ben ilk 5 taneye düştüm sonra 4 3 2 ve sıfır 😀
Sigara
Mlk5656 bende 5. Ayıma kadar içtim azalatmıştım ama doktorum tamamen bırakmamı söyledi çocuğumun kilo alımı yavaş olduğunu öğrendiğim gün tamamen bıraktım içmedim doktorum bana şu kelimeyi kullanmıştı bebeğinin odasında yanında sigara içermisin demişti bende asla öyle şey olur mu hiç dedim peki şu an en kötüsünü yapıyorsun demişti o kadar çok vicdan yapmıştım ki
5 haftadayken öğrendim hamile olduğumu o zamana kadar aşırı zor süreç yaşamıştık acı kaybımız oldu ve deli gibi sigara içmiştim hamile olduğumu bilmiyodum o sürede (ilk 5 hafta) öğrendikten sonra az içmeye çalıştım hep 6-7 7. Haftada kanamam oldu düşük tehlikesi başladı sigara değişikliği yaptım farklı farklı sigaralar içtim tiksiniyim diye ama nafile girdiğim psikolojiyle birlikte bırakamadım gram tiksinmem olmadı ve bazı zamanlar bildiğiniz yiyesim geliyor ama zorda olsa tutuyorum kendimi sigara içilen alanda bulunmamak gün içerisinde, kısarak içmek hepsini içmektense yarıda kesiyorum sigarayı sonrasında saatler koymaya başladım mesela saat 2 de içtiysem akşam 5 te içicem gibi sigarayı bırakmayı hiç denemedim yaklaşık 10 senedir aktif kullanıyorum hamile kalmadan önce çok dua ettim tiksiniyim içmeyim diye ama olmadı inşallah tez zamanda bırakırız 🙏🏻
Serii1603 şuanda da 6-7 bazen 10a kadar çıkıyor inşallah daha da azaltır hatta bırakırım aminnn
Serii1603 inşallah amin aynıyız resmen ben bi adım atıcam yarın sende bi adım atarak başlayabilirsin sıkıntılarımız hiç bi zaman bitmiyor malesef surda evladım için 3 ay kendimi tutamadım tutacağım bi 6 ay 6 ay sonra sağlıklı bi şekilde yavrumu kucağıma almak istiyorum sürekli içimde bişey oldu mu olucakmı diye yaşamak istemiyorum sende böyle düşün belki destek oluruz birbirimize çünkü ben az içmeyide beceremiyorum 8 10 falan oldu heralde bugün en iyisi kesmek Allah yardımcım olsun bakalım bütün içenlerin bırakalım inşallah kaç haftalıksın bu arada
İlk 15 haftada bırakıldığında sigaranın zararlarından kurtuluyormuşuz inşallah öyledir
Dceylan34 inşallah tek isteğim bu 🙏
Mlk5656 12 haftalığız vicdan olarak çok rahatsızım ama iradem bu konuda 0 Rabbim yardımcımız olsun inşallah tez vakitte tiksinir ve bırakırız aminnn
Bende 8+4 um başından beri sigara içtim bağımlı gibiydim resmen birini söndürüp bitince digerini yakardım birde ben baya erken öğrendim hamileliği ona rağmen hep dua ederdim icemiyim diye bir gün içerken bı öğürme geldi bulantı artık içemiyorum arada canım isteyince yakıyorum ama ilk cekmede migdem bulanıyor bırakıyorum genellikle aklıma gelmiyor zaten en mutlu olduğum şey bu oldu gerçekten darısı diğer hamilelerin başına inşallah 🤲
Mlk5656 bende ilk 4 ay içtim ama çok az ara ara 3 5 günde bir belki bir iki tane sonra tamamen bıraktım içtiğim her sigara da vicdan azabıydı bebeğim sağlıkla doğdu çok şükür ama kendinize bu eziyeti yapmayın ben de annemlerde kalmıştım icemiyordum orada öyle öyle iyice içmemeye başlamıştım gebeliğin son 5 ayında mümkün olduğunca icemediginiz yerlerde durun
Mlk5656 canım ben yargılamak veya yadırgamak istemiyorum kişiden kişiye degişir durum mesela ilk bebegimde cok içtim ve ilk evlendiğim zamanlardı cok stresliydim yalnız hissediyordım kendimi 10haftalıkken kalbi durdu sonra düşük kürtajla sonuclandı ben sigaraya baglıyorum bunu sonra tekrar hamile kaldım eşim içiyordu bende dayanamıyordum ama ilk kaybımdan sonra azalttım hemeklerden sonra sigara içmeden öncesinde 2 bardak su sonrasında 2bardak su içip totem yapıyordum bi nebzede olsa içimi rahatlatayım su temizler diyodum :) doğum yaptım cok saglıklı bi şekilde 2.hamileliğimde yine aynı sekilde oldu oda saglıkla dünyaya geldi cok yakın bi arkadasım var 2coxugu var ve cok fazla içiyor günde 2pakete yaklasıyo yani o derece saglıklı cocuklar dünyaya getirdi ama benim 3. Hamileliğimde ise eşim sigarayı bırakmıştı ama ben aksi gibi fazla tükettim hani o arkadasımıda göz önüne getirerek 2günde 1paket olacak sekilde beslenmeme dikkat etmedim ac karna içtim vs vs
Bebegimde gelişim geriliği oldu erken doguma alcaz dediler 2hafta erken dogum yaptım bebegim cok küçğk dogdu inanamazsın ama minnacık ya o kadar kötü hissettimki kendimi anlatamam sonra kilo kaybo yasadık cok emiyordu ama ben hala sigara içiyordum çünkü benim dogumumla kayınbabamın rahatsızlanması ve benim tek kalmam aynı ana denk geldi moralimin bozuklugunu alır diye diye bi yak bi daha yak anlıycagn hani bebek banyo yaptıkca gelişir diyorlarya benim kızım 2ay boyunca hiç gelişmedi emmesi güzel olmasına ragmen sarılıktan küveze alında 15 günlükken felan naktm olmuyo böyle gitmez bütük günaha giriyorum azalttım ve yine beslenmeme dikkat ederek genelde telefon konuşması yaparken içmek isterim bende cok fazla kendimi ona verdim ve cok kimseyle konusmadım telefonumı sessize alıp bus ekilde azalttım kızım suan 1.5yasında ve ondan sonra gelişimi bihayli arttı şuan saglıklıyız şükür demem o ki arkadaasıma bişey olmadı aman bana da olmaz dememeliyiz kaynanana gidecegin zamanı iyi degerlendir eşim sürekli sakız cigneyerek biraktı 5yıl olacak içmiyor sende dene insallah bırakırsın ama bırakamıyorsan bile ne zaman neyle mesgul olurken canın istiyorsa o şeyi azaltki sigara içme isteginde azalsın diyceklerşm bu kadar inşallah yardımım dokunur saglıkla kucagına almayı nasip etsin rabbim