• Gebelik
  • Hamileyken çiçek koklayıp, dokunupta bebeginde gül lekesi olan var mı ya

Kızlar vazoya gül koydum kokladım dokundum aslında böyle bi inanç söylenti olduğunu biliyordum ama umursamadım açıkçası şimdi annem uyardı beni bi korktum bi şey olur mu ya 🤦🏻‍♀️🥲

iknrkc hurafe 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ devamlı bi koku alıyoruz bir şeylere dokunuyoruz kaaç kat derinin içinde, rahimin içinde, amniyon sıvısının içindeki çocuğa nasıl etki etsin

iknrkc yok ya annem çok dikkat etmiş ben doğduğumda birden çok gül lekesiyle doğmuşum çoğu kaybolmuş ama hala duranda var

iknrkc türbe lekesi dışında diğer şeylere inanmıyorum.Bazı bebekler de kırmızı lekeler oluyor diye bence öyle bişey atılmış ortaya

iknrkc hamileyken hep ciğer yedim en çok hurafe ciğerde ama leke yok

iknrkc ciltte leke olabilir bu çok normal kızımın kalçalarında ve kuyruk sokumunda mongol lekesi var mesela ama bunun tıbbi açıklamasıda var ben bir şeye dokunduğum için çocuğumda leke olması ihtimali sıfır yani. Anlatan kişilerinkisi denk gelmiştir keza bileğime bile bile çilekle kalp çizmiştim olacaksa kalp şeklimde dövmesi olsun diye 😃

iknrkc 2.oğlumda ne yaptım bilmiyorum inanmadığım için dikkat etmemiştim öyle üst bacağında 4 tane leke var ve ben arkasından elimi koyunca benm 4 parmağıma denk geliyor sanki birşey yemiş de bacağıma silmişim elimi gibi şuan 3.5 yaşında hala var geçecek gibi de durmuyor 😊 doğum lekem diye seviyor oda

iknrkc hiç böyle bir şey yapmadım ama bebeğimin tam alnının ortasında gül lekesiyle doğdu🥹

iknrkc vallahi ben de pek inanmıyorum ama hamşle kadın türbe gibi biyere gittiğinde elini biyerlerine sürmemesi gerekiyormuş hurafe olabilir ama annem bana hamileyken sanki koluna bişey dokunmuş gibi olmuş tam orada benim aynen gül gibi ve parmak ucu kadar bi leke var ve doku yumuşaması var. Bende bu gebeliğimde bi türbeye gittim burnumu kaşıdım korkuyorum leke olur mu diye ama aman bişey olmaz hurafe diye kendimi kandırıyorum bakalım doğurunca görücem 😂