Gerçekten büyük bir rezillik ve pişmanlık. O kadar büyük bir şehir hastanesi insan oraya ilk girince kendini güvende hissediyor ülkemde böyle bir hastane var diye ama sonrası tamamen pişmanlık.
Ben yaklaşık üç haftadır ailemin yanındayım eşimin iş durumundan dolayı. Kendi doktorum yaşadığım şehirde. Beş gündür geçmek bilmeyen ishalim var. En son dedim ki bir acile gideyim artık. Gitmez olaydım gerçekten. Etlik şehir hastanesi kadın doğum acil bölümüne gittim. Kayıt oluşturdum sıramı bekledim. İçeri girdim sekreter sordu şikayetiniz ne diye. Dedim ki ben burda misafirim kendi doktorum burda değil 5 gündür ishalim kasık ağrım var gebelikte ishal iyi değilmiş ilk gebeliğim kalp atışını duysam yeterli benim için dedim. Vücudum sıvı kaybetmiş sabahları sancıyla uyanıyorum umrumda değil zaten bebek iyi mi öğreneyim yeterdi gerçekten benim için. Birde ben pcosluyum tedavisiz gebe kaldım bir mucize bizim için bu o yüzden kaybetmekten çok korkuyorum. Neyse vajinal ultrason istiyor musun dedi hayır dedim çünkü kalp atışını duyayım yeter. İçeri geç karnını aç dedi sekreter. Girdim doktor demeye bin şahit bir mahlukat girdi içeri. Kaç haftalıksın dedi 11+2 dedim ağzının içinde yani gelinir der gibi bir şeyler mırıldandır kadın bana trip atıyor acile gittiğim için resmen. Gözünü falan deviriyor. Neyse hiç sesimi çıkartmadım. Baksın kalp atışını duyayım kalkıp gideceğim zaten. Sonra karnıma bastırdı sol alt tarafıma ağrı var mı dedi var dedim. Rahat gözüküyorsun ama dedi. Çığlık atıp ortalığı ayağa kaldırmamı istedi herhalde. Bende kist var 5 cm bu gün geçtikçe küçülüyor ama bu kistin yaptığı ağrıya alıştım artık 3 aydır ve acı eşiği gerçekten yüksek olan biriyim. Kolum kopsun bez tutar sesimi çıkartmadan hastaneye giderim yani ay uy demeyi hiç sevmem. Neyse ben yine sakin kalmaya çalışıyorum. Diğer yerlere bastırdı ağrı var mı dedi yok dedim. İdrar yapınca ağrı var mı dedi ağrı yok kaşınma var dedim. Bakın o sorduğu için cevaplıyorum benim şikayetim kaşıntı değil. Ben kaşıntıma çözüm bulsunlar diye gitmedim. Kalp atışını adam akıllı dinlet gideyim. Neyse ben kaşıntı diyince bu mahlukat birden ben vajinal ultrasondan bakmadan kaşıntınla ilgili nasıl muayenede bulunayım dedi bende artık ipler koptu. Yine insan gibi dedim ki ben buraya bitmeyen ishalim var kalp atışını duymak istiyorum ilk gebeliğim korkuyorum o yüzden geldim kaşıntı şikayetiyle gelmedim siz soru sorduğunuz için cevaplıyorum dedim. O hala ben sizin kaşıntınızın neden olduğunu nasıl anlayayım vajinal ultrasondan bakmadan diyip duruyor. Kalp atışını duyayım yeter diyorum. Yemin ediyorum bakın ramazan ayında kadir gecesi haftasındayız gerçekten bana bir saniye dinletti kalktı diğer tarafa geçti fk pozitif dedi ben kalakaldım orda beş saniye ultrasonu tuttu bana bir saniye dinletti. Ağlamamak için zor duruyorum orda. Kalktım sildim karnımı giyindim. İçeri geçtim siz daha önce hiç gebelik yaşadınız mı diye sordum. Ben burda doktorum sizi muayene etmekle sorunluyum bana böyle sorular soramazsınız dedi. Gençten bir kız belli evli bile değildir belki. Hamile olduğumu öğrendim günden beri bir kişiye bile ah etmedim ama o kadın dilerim hamileliğinde inim inim inler ağrıdan ve her ağrı çektiğinde gözünün önüne ben gelirim. Bu kadın olan kadın doğumcuların hamile olan kadınlara karşı olan düşmanlığını anlamadım ve asla anlamayacağım.