• Doğum
  • Vajinal doğum korkusu olup ilk doğumu sezeryan isteyenler🥲

buketozay evet cok etkilenmissin ve sezaryen diye kafanda planlamışsın canın nasıl istiyosa öyle doğur canım allah sağlıkla kucağını almayı nasip etsin

Ayshababy kolay kolay pozisyon değişmiyorlar ya benim 3 bebegimde gebeliğin orta zamanlarında baş geliş geçti hiç değişmedi en sağlıklı normal doğum tabi

buketozay bence o diyenler baya uydurmuş, evet yoğun olarak 3 gün agrın oluyor ama şuan 2. Gebeliğim ve karnim büyüdükçe dikiş yerlerim öyle gerildi ki elime kat kat geliyor şuan, keske böyle birsey olmasaydi normal sekilde dogurabulseydim ama nasip değilmiş, hayat boyu vücudunda böyle biseyi tasimak istemez kimse bence

buketozay 3 gün mü 🙄🙄🙄 tamamen uydurma inanma karnında 7 kat kesi olacak sonuçta

buketozay yani ben mi sezaryen olmadım acaba diye düşünüyorum 😅 bende özelde sezaryen oldum ama allah yaşatmasın o acıyi iğne falan kesmiyor

ipekveatlas evet gerçekten çok etkilendim :) amin inşallah sağlıkla evimize geliriz acılar bir şekilde geçiyor :) birde ben dış gebelik geçirdim aniden gelen kanama o panik vs beni çok korkuttu acıya dayanıklı hala de getirdi :)

buketozay korkutanlara aldanmayın korkuyorsanız sezeryan doğum yapabilirsiniz, evet bir iyileşme süreci var ama dayanılamaz ağrıları yok. Mutlaka ikisinden de korkuyor insan bu gerçekten normal..

İkisinin de zorluğu ve riskleri mevcut, birini övüp diğerini yermek mantıksız.. her iki türlü de anne oluyorsunuz ve o sürece alışıyorsunuz, işin o kısmına odaklanın ☺️

Eliffyamann sizin zor geçmiş sanırım ama ben herhalde fazla iyi durumlarla karşılaştım :) hangi doğum olursa olsun geçmeyen acı yok :) birazda psikolojik sanırım :) doğum sancısından kıvranma ihtimali mi yoksa dayanılabilecek bi ağrıyı 2 3 gün çekmek mi diye düşünüyorum sezeryana gidiyor işte kafam bilmiyorum psikolojik olarak yıprandım iyice

buketozay sezaryen oldum 3 saat sonra ayaktaydım. Bebeği ilk anda hemşireler giydirdi.( çok da umursanacak bir şey değil her şeyi yaptık bi giydirmesi kaldı sanki ) her neyse ilk gün ayaktaydım. Arkadaşım normal doğum yaptı!( doğumun normali anormali yok ama yinede yazalım) o korku ve stresle girdiği için yönetemedi sürecş kesi atıldı tam 1 ay oturamadı dikişlerden dolayı. Anlatmak istediğim şey şu. Herkesin süreci kendine has ve özel burdakileri dinlersen bozarlar psikolojini

Yogurtlupilav evet ikisi de zor ama bazen diyorum açık kalp ameliyatı olmuyorum ya :) her hastalığın bi süreci ve sonrası var ve geçiyor elbet. Tek endişem sezeryan diye tutturup normali denemediğim için pişman olmak sanırım :)

richgirl10 benim kayınvalidem de dahil sezeryan ol diyor :) onun hem normal hem sezeryan doğumu var ve ben 20 gün dış gebelik için devlette yattım ve yanıma gelen anneler bile ilk gün zorlandı ben yardım ettim diğer gün eşlerinin kolunda çıkıp gittiler güzel güzel :)

buketozay hayırlısıyla gelsin ozaman tecrübe etmiş olursun artık inşallah çabuk toparlanırsın

buketozay bende sezeryandan korkuyordum bebişim dönmediği için mecbur sezeryan oldum. Doğum esnası vs sorun yaşamadım ama doğumdan sonra yatağa yatıp kalkmak, tuvalette taharet alamamak vs çok zor. 12 saat sancı çekmeye dayanamam 5 gün evde ağrı çekebilirim dersen o da ayrı 😂 tabi herkesin süreci farklı gözünü korkutmak istemem ama sezeryanı hep kolay lanse ettiler onun için ben bu kadar acı çekeceğimi düşünmemiştim :( sonuçta kesiliyorsun ağrısız olma imkanın yok