zynpknt Ceren1996 yeşil mercimek kuru fasulye falan yükseltmiyor ama sakın bakla yemeyin bigün bakmadan yedim düşüremedim şekeri onun dışında ıspanak pırasa vs de çıkarmıyor hatta kırmızı mercimek de çıkarmıyor sık sık çorbasını içiyorum
TheMuhtesem Ceren1996 kök bitkiler(havuç patates turp vs) sıkıntı dedi diyetisyenim onun dışında sorun yok. Genelde pırasa, ıspanak, kabak, Brüksel lahanası, brokoli, karnabahar yiyorum öğle yemeği olarak. Tüm sebze yemeklerine kıyma attırıyor diyetisyenim
Tontis2025 Ceren1996 brokoli pırasa karnabahar kabak yemeği vs gibi… havuc koymayın hicbir yemeğinize piştiğinde şekerinizi çok yükseltir Onun dışında esmer bulgurdan bol taze soğanlı salatalı vs kısır yapabilirsiniz aslında çeşit bol oluyor ama tatlısızlık zordur
cylnmy Ceren1996 şekerim çıktıktan sonra doktor protein ağırlıklı beslen dediği işin sürekli et yiyorum yeşil mercimek de yiyorum
Ceren1996 zynpknt sebze olarak ne pisiriyosunuz. Her gün ne yapcagimi sasordim. Ispanak yaptım brokoli yaptm kabak kavurdum başka ne yapsam yarın bilemedim. Öğlen akşamki öğünde sebze olması lazım.
zynpknt Ceren1996 bezelye taze fasulye vs yazdan buzluğa attıklarımızdan yapıyoruz benim listemde de her gün var ama her gün yapmıyoruz salataya biraz zeytinyağı ve tuz eklediğinizde sebze yemeği olarak geçiyor diyetlerde öyle yapıyoruz her gün pişmiş sebze tüketmiyorum diyetisyenler yazıyor geçiyor kolay geliyor da her gün her şeyi yapmak kolay olmuyor maalesef
Gmry Ceren1996 pırasa,kabak,karnabahar,brokoli,taze fasulye,patlıcan dan türlü yapıyorum patates havuç koymuyorum kıyma kabak patlıcan sadece ama artık bunları yemekten bıktım😂
SudeNazz9 SudeNazz9 benim amcam seker hastası hep kuru fasulye ve patatesten sikayet eder yükseltiyo diye sadece duydugum bu Siz bilirsiniz tabi, belki de kontrollü tüketim önemlidir
Ceren1996 zynpknt aynen öyle benim öğlen akşam sebze yemeği var 10+2 kaşık. Akşam ayriyetten tavuk eti ya da normal et vr
zynpknt Ceren1996 tamamen uymak mümkün değil her gün kaç çeşit yemek yapcaz onlara göre ben diyetisyenin yazdığı kadar fazla zaten yiyemiyorum mesela et yerine bazen sadece kıyma yiyorum yada bezelyeye kıyma katıyorum vs vs onu kendinize göre yükseltmeyen yiyeceklerden kendiniz ayarlayabilirsiniz bazen öğlen yemeyi yemiyorum sadece cacık içiyorum zeytinyağlı salata yiyorum gibi gibi öğlen ekstra yemek yapmıyorum dünden varsa yiyorum 😂
Ceren1996 zynpknt evet bende zorlanmaya basladm. Sebze ne yapsam diye düşünüyorum hep. Çorba yedek nasıl olur acaba öğlen
zynpknt Ceren1996 tarhana vs içmedikçe olur benim zaten öğlenleri çorba yazdı ama o da çeşit bulunmuyor bir süre sonra mercimek yiyorum biraz şişiriyor ama yükseltmiyor en azından bir de ben bütün yemekleri zeytinyağlı yapıyorum mümkün olduğunca tereyağını azalttım tereyağ yükseltiyor sıvıyağ zaten çok kullandığım bişey değil aklınızda bulunsun sizin dee ama herkesin yükselten farklı patates yemeği beni yükseltmiyor mesela ama bigün 2 yk pilav yedim asla düşmedi şekerim hazır yufkadan yapılan börek de yükseltmiyor maşallah diyim😂 ama işte bunları deneye deneye buluyorum bide en önemlisi stres stres yaptığım gün ne yersem yiyim fırlıyor
zynpknt SudeNazz9 kişiden kişiye değişiyor sanırım ya insanın vücuduna kan grubuna göre vs patates de aşırı yükseltmiyor benim ama pilav mesela çok yükseltiyor acaba fasulye olunca ekmek yerine pilav mı yiyor da yükseliyor
Ceren1996 zynpknt evt ben. Hep zeytin yağ tuketiyorum bı aydinlida olarak 🤣 tarhana neden icilmiyo yukseltir mi şekeri