Dam-La genelde karşılaştığımız senaryo, kadınlar bağlatmak istiyor ama eşleri onay vermiyor. Tüp bağlatmada sizden çok eşinizin onayı önemli. Öyle çok bağlanmadan kapatılan hastalar gördüm. Spinalli hasta, son anda bağlayın diyor doktora, eşine soruyorlar dışarıda ulaşıp yok diyor mesela adam. Bizim ülkemizde erkekler buna çocuğu olmuyor demesinler diye yok gözüyle bakıyorlar. Ama benim size bir önerim var. Gebeliği önlemek için erkeklerde işlem yaptırabiliyor. Neden kendi vücut akışınızı bozuyorsunuz? Mesela Allah göstermesin evliliğiniz bir sebeple sonlandı ve tekrar evlendiniz. Evlendiğiniz kişi çocuk istiyorum dese ne olacak, evlendiniz çünkü adamın hakkı çocuk istemek. Yani bunu neden söyledim kadınlar olarak herşeye kendimiz yetemeyiz. Bence bağlatmayın. Korunma yöntemlerini arttırın. İmplant deneyin mesela. Dünyanın binbir türlü hali var. Allah korusun eşi bağlattı diye sonradan çocuk isteyip başkasına giden insanları bile duyduk biz. Ben sadece size ameliyathane doktorla konuşabildiğimiz kadarını aktarmak istedim