ilooo Kızlar merhaba 35+1 günlük hamileyim en son 3 hafta önce kontrole gelmiştim ve bebeğin suyu gayet iyiydi bugün nstye girdim bir sorun yok sancı vs çıkmadı daha sonra doktora muayene oldum doktorum suyun azalmış dedi o bile şaşırdı 3 haftada nasıl bu kadar azalır diye ayrıyetten plesenta da yaşlanma başlamış dedi bende çentik vardı damarlarda aspirin kullanıyordum 32.haftada bırakmıştım ondan kaynaklı olanilir mi dedim olabilir dedi napmam gerekiyor gebelik şekerim de var ayrıca önerebileceğiniz bişey varmı doktorum sıkı takip edicez dedi aslımda kilo da almış 2750 kilo hafta olarak da önde çıkıyor ultrasonda
tecrubeliiannee ilooo doktoruna güveniyorsan o ne derse yap canım istersen başka bir doktora da görün
Tugceelanaz ilooo Haftan küçük değil 15 gün daha idare etse doğsada skıntı olmaz en azından 37 haftayı görsen sorun olmaz Dün birisi yazmıştı sanırım 35+5 doğum yapmış bebeği kuveze bile girmemiş. İçini ferrah tut . Sağlıkla gelsin🌸
gizzzy35 ilooo Suyumun çok azalması ile 36+4 te Doğum yaptım 3 sene önce korkmayın zamanı gelmiş zaten
pinar55 ilooo gelişimi ve hareketleri nasıl hareket takibi yapın mutlaka. Bende su azalması plesenta yaşlanması gelişim durması sevebi ile 36+3 te doğurdum. 34. Hafta da her şey cok iyiydi 10 günde değişmişti. Hareketleride azalmaya başlamıştı zaten doktor acil sezeryene aldı. 2500 gram doğdu küveze girmedi. Hareketlerinin azaldığını hissederseniz hemen doktora gidin
gizzzy35 ilooo Evet sezeryan oldum kontrol için gittiğimde suyumun tamamen bittiğini öğrendim. 2800 civarı doğmuştu
ilooo gizzzy35 bi belirtiniz oldumu peki ben dün erken doğar mı diye sordum bakıcaz daha da azalırsa doğabilir dedi
gizzzy35 ilooo Haraket hemen hemen hiç yoktu önce ki gecesinde sabah zaten kontrolüm olduğu için hemen gittik ve doğuma alındım
ilooo pinar55 evet hareketlerini takip et dedi günde 10 hareket etmesi lazım ama bu bile stres insana etse bile etmiyor gibi gelebilir,size azalma sebebi olarak ne söyledi
ilooo pinar55 gelişim olarak 2 hafta öndeydi yine önde çıktı mesela kilo da almış 2.750 gram dedi kilosu için
pinar55 ilooo günde 10 hareketten ziyade her zamankinden farklı mı ona bak bence. Benim kızım günde 10 kere hateket ediyordu ama hareketlerin gücü ve sıklığı azalmıştı neden olarak bir şey söylenmedi ki hiçbir sıkıntım yoktu suda kordonda falan
ilooo pinar55 anladım benim detaylıda çentik çıkmıştı damarlarda aspirini bıraktım 32. haftada ondan dolayı olabilir dedi doktorum
asemvekardesi Aynı sebepten 36 da doğum yaptım çok şükür sağlıklı doğdu kuveze girmedi hatta 2200 doğdu yine iyi almış sizin ki . Birçok sebep olabiliyor su azlığı için benim kese su sızdırdı 2 haftada bitti suyu . Ama çok yakın takipte olmalısınız haftada 2 yada 3 gün kontrol e çağırıyor normalde bu durumda ve doğumu çok bekletmiyorlar
ilooo asemvekardesi bana 2 günde bir nst ve haftada bir kontrole geliceksin dedi,inşallah sorun olmaz sağlıkla kavuşurum kese su sızdrısa bunu doktorum ultrasonda görürmüydü
aybukee10 asemvekardesi kesenin su sızdırdığıni nasıl anladınız? Ve bundan dolayı antibiyotik vs verildi mi size? Ve kuvoz durumu oldu mu
asemvekardesi ilooo hayır görmüyorlar onun için bir oed var Dr unuz veriyor onu bir gün takıyorsunuz eğer şu gelirse rengi yeşile mi maviye mi dönüyor o şekilde anlaşılıyor. Dr unuza mutlaka sorun. Çok nadir olan birşey mis bende de çok ihtimal vermemsti genelde kese patlar ve su bir anda gelir sizin ki sizdirmis ve bitmiş dedi . Normal doğum yaptım bu arada sezaryen olmadi korkmayın haftanizi doldurmussunuz. Benim nst de hiç sancı çıkmadı bu dönemde ama kontrol de 5 cm açıklık vardı sancı olmadan açılmış. Yakın takipte kalın o pedi mutlaka drunuza bir sorun
ilooo asemvekardesi ya bana hiç ondan bahsetmedi duymuştum aslında böyle bişey olduğunu,neden söylemedi anlamadım şuan
asemvekardesi ilooo dediğim gibi çok nadir görüldüğü için ihtimal vermiyorlar ben suyunun sizdirdigini biliyordum ben ısrar ettim o zaman anlaşıldı. Siz kendiniz isteyin içiniz rahat etsin. Ama şöyle de bir durum var şu sizdirsa bile bir tedavisi yok sadece daha erken doğuma alırlar