Çok canınız çekerse elbette nefis koreltmek için yiyin ancak paketli işlenmiş gıdaları sık sık yemek sadece size kilo yapmakla kalmaz maalesef. Hic yememek kendinize eziyet etmek ne kadar abartıysa, her gun yemek cok fazla tüketmek bu tarz urunleri ve bi sey olmadi demek de bir o kadar abartı.
Daha yeni bir çalışma yayınlandı, hamileliklerinde paketli gıdalar, işlenmiş gıdaları cok fazla tüketen kadınların bebeklerinde dehb ve otizm riski yüksek oranda görülmüş. Ayrica damak tadı, bebeğinizin ilerideki beslenme şekli, obezite riski diyabet riski hepsinin artık anne karnında beslenme ile birlikte olasılıklarn arttığı biliniyor.
Ek gıda döneminde bile yapılan çalışmalar var, anne hamilelik döneminde sağlıklı tercihler yaparsa bebegin damak tadı geliştiği için ek gıda döneminde de sağlıklı yiyeceklerle ilişkisi daha rahat başlıyor.
Herseyin fazlası zarar kısacası, çoğunlukla sağlıklı seçimler elbette yapın ama cok canınız çekti diye biraz yemekten de çekinmeyin.
Bu kadar bilimsel çalışmadan örnek verme sebebim, yorumlarda Amerika’daki insanların her gun yediği bisey olmadığı gibi şeyler okudum, lütfen yanlış yonlendirmeyelim kimseyi, abur cubur cok yendi diye fiziksel bir özür oluşmuyor çocukta zaten ancak IQ seviyesinde bile düşüş olma ihtimali artıyor neler neler. Ben yorumları görünce dayanamadım bu çalışmaları yazmak istedim belki birilerine fayda olur.
Ayrica herkes yapıyor yabancılar vs bisey olmaz diyorsak, o zaman yabancı forumlar sabah bulantilari için kadınların yasaklı maddeler içtiğini görüyorum sigara gibi olandan. O zaman biz de mi yapalım? Örnek alacağımız seyler bu şekilde sağlıksız davranışlar olmamalı fikrimce.
Yine tekrarlıyorum, 0 yemeliyim diye stres yapmak ya da yememek de abartı ama tam tersi yarınlar yok gibi yemek de bu ürünleri. Biz yetişkinlere bile zararları saymakla bitmez o katkı maddelerinin, doğmamış bebeğe düşünelim bir de derim.