Balbebek012 benim oğlum 2.5 yaşında alıştı tuvalete önce çocuğunuzun hazır olması gerekiyor benim ilk farkettiğim gece değiştiğim bezi sabah aldığımda tamamen kuru oluyordu yani gece çiş yapmamış oluyodu kakasını bezde de yapsa oturarark yapıyordu ve bez 2 saatte bir ıslanıyordu sonra bezinden rahatsız olmasını sağladım yani çişini yapar yapmaz bezine değişmedim onun ıslaklığını ve ağırlığını anlamış oldu sonra bezini çıkarttım ve dedim ki sen artık büyüdün ve beze veda edelim lazımlık banyodaydı ve banyonun ışığı her zaman açıktı lastikli kolay indirilen kıyafetler giydirdim sürekli çişin var mı diye sormadım bu sefer sana güvenip sormanı bekleye bilir sonra 1 kere altına yaptı olabilir böyle şeyler çişin geldiğinde lazımlığa gitmelisin dedim sonra pipisini tutmadan lazımlığa oturup yaptığında üstüne geldiğini farketti bende tutarsa üstüne gelmiceğini söyledim sonra kaksını lazımlıpa yapmak istemedi tiksindi şuan 4.5 yaşında hala kakasını görmek istemiyo😂 normal tuvalet var kakası için oraya gitmek istedikendi istediği terliklerden aldım geceleri bez takmadım gece uyandığında tuvalete götürüyodum uyanmıyorsa uyandırmıyodum 2.5 yaşında ilk başladığımızda 1 kere altına yaptı yazdığım gibi şuan 4.5 yaşında yatağına da hiç alez sermedim çok şükür altına kaçırma gibi bişey yaşamadım