Senaamtl yaşamazsın🤷🏻♀️ özel hastane sonuçta. Nasıl istersen öyle olur ama önemli olan bebek ve senin için en iyi olan şekilde doğum yapman 😊 normal doğum için zorlayamaz ama teşvik edebilir 💁🏻♀️
Ben de sezaryenden aşırı korkuyordum, sonda monda aman aman. Doktorum Sezaryen dedi en başından doğuma kadar. Ben de normal doğurmak için sınırlari zorladım ve normal doğum yaptım 😊
Durumun özeti: kalp rahatsızlığım var o sebeple normal doğum riskini almak istemediler ama sezaryende ameliyat olduğu için riskliydi benim için. Sezaryen olur ama gün yaklassin konuşulur dedi doktorum o süreçte benim doğumum başladı (21.hafta). Hemen genel anestezi ile serklaj yapıldı ve sonda takıldı ve ben bir kez daha emin oldum sezaryen istemediğimden. Doktorum odama kontrole geldiğinde ben normal doğum istiyorum dedim. Özge bak yatarak geçecek hamilelik, önermiyorum dedi. Kalp doktorumu ikna ettim (kadın doğum doktorumla arkadaşlardi) belli koşulları sagladigim takdirde (çocuğun kilosu 3500 altı ise, kafa çapı, benim tansiyon durumum ve doğum yapacağım hafta 38den düşük ise) normal doğurabilirdim. Amaaa serklaj dikişi alınırken 37+0 da 2 cm açıklık vardı, doktorum eğer bebiş gelmezse 37+3 te alıyoruz dedi ve ben 37+1 de doğurdum 😄😄😄 bu da benim doğum hikayem olsun