crazyymom çok geçmiş olsun öncelikle bende okulöncesi öğretmeniyim .. öğrencilerimden de velilerimden de çok duyuyordum bunları öncelikle sakin olmak gerekiyor .. Kabustan etkilenen bir çocuk, genellikle korku veya endişe yaşar ebeveynler sakin kalınca en azından çocuğun daha fazla strese girmesini önlersiniz ..
Çocuğunuz kabus hakkında konuşmak istiyorsa, sakin bir şekilde dinleyin ve ona tam olarak ne olduğunu anlatmasına izin verin. Ama bazı çocuklar kabustan bahsetmek istemeyebilirler. Bu durumda onu zorlamamalısınız. Çocuğunuza kabustan sonra gerçeklikle bağlantı kurmayı öğretmek, ona kabuslarıyla başa çıkmak için bir araç sağlayabilir. Örneğin, kabusunda gördüğü bir canavarın gerçekte var olmadığını ve sadece bir rüya olduğunu anlamasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca, kabusların geçici olduğunu ve her zaman sona ereceğini vurgulamak da önemlidir. Çocuğunuz kabustan etkilendiğinde, ona kabustan sonra rahatlamasına yardımcı olacak rahatlatıcı ritüeller oluşturabilirsiniz bu da ne olabilir sakinleşme teknikleri mesela. Özellikle derin nefes almayı ve rahatlayıcı bir şekilde nefes vermeyi öğretmek etkili olabilir. Bu, onun daha iyi bir kontrol hissetmesine yardımcı olabilir. Odasını onun sevdiği şekilde tekrar dizayn edebilirsiniz güvenli alanını oluşturması için gece lambası ya da hafif bi gece ışığı kullanabilirsiniz ..yatağını onun sevdiği oyuncakları koyup onlarla uyumasına izin verebilirsiniz mesela daha güvende uykuya dalabilir .. bir de düzenli uyku rutini sağlamakta önemli belli bir saatde yatıp belli bi saatde uyanmak gibi .. eğer tüm bunları uygulayıp bi sonuç elde edemiyorsanız o zaman profesyonel bi yardım almayı düşünebilirsiniz ama bu yaştaki çocukların gerçeklik algısı olmuyor rüyalarını gerçek sanıyorlar geçiçi bi durum olarak düşünüyorum umarım en kısa sürede geçer ♥️