Sütunuz ne zaman geldi?
- Düzenlendi
Arzu45 kendinizi mamaya hiç hazırlamayın. Sütün olmama fikrini bile kafanızda tutmayın. Bana da doğum çantasına mama koy biberon koy dedi herkes gerek yok emzircem ben Allah’ın izniyle dedim herkese. Ve öyle de oldu iki doğumumda da kucağıma ilk alışımda emzirdim. Tabi öyle damla damla geliyor ilk seferler ama normal bu bebek emdikçe artıyor. Bu arada 3ncü gebeliğimdeyim hiç birinde mememden süt gelmedi hamileyken. Arkadaşımda gelmişti ona doktoru meme uçların gevşek demişti hamileyken de emzirirken de hep göğüs pediyle geziyordu yoksa ıslanıyordu. Ben hiç kullanmadım. Her bünye farklı tabi. Bu arada 2 çocuğumu da 24 aya kadar emzirdim. Isırma da yaşadım meme ucu yarası da yaşadım mastit olma eşiğinden de döndüm ama anne sütü için çekmeye değer 🌸
Arzu45 İlk bebeğim de hemen geldi üstüm ama hiç sütüm olmadı bebeğim doğduğundan beri hep mama vermek zorunda kaldım gelen sütte 5. 6 saatte 30 cc En fazla 60’ı görmüşümdür, İkinci bebeğimde sütüm bir hafta sonra geldi ve damla damla geldi sonra birden bire arttı şu an kızım üç aya girecek sağdıgım sütlerin çoğunu döküyorum Çok süt atmak zorunda kaldım şu an kızımı doyuruyorum yarısını dolaba kaldırıyorum sütün yarısına döküyorum o yüzden gerçekten ne zaman geldiğinin bir önemi yok bir hafta sonra gelip çok üst olan da var bir gün sonra gelipte olmayan da var bu bizzat benim Bir de kızımla çok ağlamıştım üstüm gelmiyor diye
Guzelanne56 yaa anemde bana demisdi biz 3 çocuğuz.annemin sadece bir goğsuden asiri süt geliyormus diğerinden gelmiyormus😂 .Buda abinle benim şansıma denk geldi 7 yıl sonra kiz kardeşim oldu 2 göğsü sütle tasmisdi.o kadar ağrıyordu ki sütümü sanıyordum sabahtan akşama kadar ameliyat gene de bitmiyordu duyordu😁
Arzu45 canım da benim de öyle oldu ilk oğlum da 10 haftalıkken falan süt indi onu da eltimin çocuğu doğmuştu o çocuk çok ağladığı için annelik ormanlarında kaynaklı süt inmişti ve çok koyu sarı değildi ama normal süt şeklinde geliyordu hatta 5 ayımdan sonra bir tatlı kaşığına dolacak şekilde geliyordu ikisinden de çocuğum doğdu kesilmedi direkt sütüm vardı zaten 12 saat küvezde kaldığı sürece de ben hatta bir saatte bir sıpp buzluğa koymak zorunda kaldım çünkü köyde olduğu için götüremiyorlardı sadece serum bağlamışlardı çocuğuma ama geldikten sonra da ben hemen emzirdim diğer saat sütün birini verdim 30 cc’lik öyle öyle o sağdığım sütleri bitirdim ama ben tamam yaptığım için çocuğum emdikten sonra sarılık olmasın diye sağdım sağdım hep buzluğa attım böyle bir yaşına kadar idare ettik bir yaşından sonra da sadece emzirdim 3 yaşına kadar şimdi ikinciye hamileyim ve gene aynı şekilde 3 aylıkken göğüs ucunda sarı sarı kabuklanmalar oldu ve emzirme danışmanına gittim üniversite hastanesindeki o da hani sütün geldiğini ama akmadan ucunda kuruduğunu dedi o yüzden nemlendirmem gerektiğini söyledi ve sıkı iç çamaşırı giymeme mi söylemişti ben de sıkı iç çamaşırı giymeyi bıraktım ilk onda da aynı şekilde üstüme gelmeden sonra emzirme sütyeni giymiştim buna da emzirme sütyeni giyiyorum böyle ara sıra ilk oğlumdaki gibi her gün gelmiyor tabii ki ama bunda da böyle 3-4 güne bir ıslanıyor hani şey oluyor hani damarlarım falan epey mi gözüküyor ilk oğlunda olduğu kadar hatta ilk ondan daha bir büyük gögusler ilk 10 dakika ne olur ne olmaz diye biz hastaneye yattığım gün karşısındaki eczaneden mama almıştık hatta dedi ki koruma bandı yapıştırın eğer açmazsak geri iade edeceğiz onlar da kabul ettiler biz gittik ve çocuk 12 saat Gözde kaldılardı ben sağa sola koyunca mamaya eşim götürdü geri iade etti bunda da mama almayacağım boşu boşuna çünkü el kolunda olduğu gibi bunda da olur çünkü ilk çocuğunuza sütünüz varsa ikincisi de de olur bence böyle şimdi mayısta doğumum var net olarak belli olacak yani
Ftmnnr kuzum benim hamileyken gelmişti 10 haftalıkken ve çocuğun doğduğunda da sütüm geliyordu çünkü benim fazla gelmişti çocuğun doğurdu ondan sonra küveze çıktı ve ben odaya gittiğimde yanıma emzirmeden açma gibi hiçbir şey gelmedi ben de pompayı aldım denedim baktım ve süt geliyordu ben de sardım sardım buzdolabına koydum hani eğer süt böyle hamileyken gelince böyle ara ara gelirse gelmeyebilme ihtimali var demişti doktor ilk çocuğumda hani bir gün iki gün gelmeyebilir ama devamlı geldiği için benim o da bir sıkıntı yarattı çünkü benim çocuğum bir yaşına kadar hem emdiği hem sütümü sağladım buzluğa koymak zorunda kaldım ilk 4 ayında göğsüm terbiyeli terbiyelenmedi sürekli akıyordu mesela sürekli akıyordu mesela hani çocuk emiyor bir saat sonra bağırsın akar ya benim emdiği halde böyle tıp tıp tıp tıp damlıyordu o konuda zorluk çektim bir de temmuz ayında doğdu oğlum en sıcak zamanda bunda da 3 günde bir böyle ıslanıyor gibi ilk kolumdaki kadar gelmiyor ama geleceğin umut ediyorum ne kadar çok süt olmasını istiyorsan o kadar son ayında hoşaf hiç su iç tabii ki bir de helva son haftadan da mükemmel süt yapıyor
Arzu45 gerçekten çok olması da sıkıntı ilk bebegimi hep mama verdim sütüm damla damla geliyordu ve zaten belli bir süre sonra kendiliğinden gitmeye başlamıştı bu kızın da çeşme mübarek tabii ki ilk altı ay anne sütü vermek isterim ama fazlası da bana zarar sürekli elin pompada bir geceyi aksatıyorum sağ kızımın biraz fazla uyuyor bu sefer ertesi günü hastanelik oluyorum
İlk doğumda hemen gelmişti ama 2. Doğumda 1 gün sonra geldi
Asilzedemom son ayımda olsaydım yapardım dpgduktn sonra da yapabılıruız pekı
Ftmnnr tabi tabi dogum yapınca da içsen işe yarar ya süt yapar
Asilzedemom ay tamamdır denerım bunu eve gecınce çok teşekkür ederım
Ftmnnr doğum oldu mi kız senin yoksa
Ftmnnr doğum olduysa eşin kuru dut bulsun onu granola ile sute köy ye hemen
Arzu45 iki bebekte de doğum sonrası geldi. Öncesinde de sıvı görüyordum bazen ucunda ama hiç sıkmadım
Asilzedemom evetttt çok şükür elhamdurıllah dün öğleden sonra doğdu 🥰
Ftmnnr anamm hadi hayırlı olsun canım benim ben daha senin doğuma var sandım helva var biliyor musuniz bilmiyorum o çok güzel süt yapıyor bilginiz olsun susattigi içinde güzel su içiriyor kuru meyve alsın eşin şeker katmadan komposto etsin blenderdan bir geçir mis gibi vitamin süt olsun inşallah
Asilzedemom yaa çok doğru. Zaten cocukdan çocuğa göre üretiyoruz süt kendini diye biliyorum onların mideleri göre.ben kizimi kestiğim için rahatım hani dedim hamileyim falan son 3 ay kaldı. Bari o zamana sarı süt olsun ne bileyim😁