GirlandBoy_Mom
Merhaba, bana da 21. haftada 2. Trimester detaylı ultrasonumda plasenta previa teşhisi kondu, takip edilmeli dendi. Bu size konulan plasenta corpus inferiordan biraz daha riskli bir durummuş.
Plasenta previa plasentanın rahim ağzını (serviksi) kısmen veya tamamen kapatacak şekilde rahmin alt kısmına yerleştiği; dolayısıyla doğum kanalını kapatan daha ciddi bir durumken, plasenta corpus inferior rahmin alt kısmına yerleşmiş ancak serviksi kapatmamış bir plasentayı ifade eder. Her ikisinde de ilerleyen haftalarda plasenta yukarı doğru hareket edebilir, ancak hareket etmezse takip gerektirir dediler.
Ayrıca %90 oranında karşılaştıkları bir durum olduğunu ve muhtemelen 30. haftaya kadar yükseleceğini söylediler. Yükselmezse kanamam olmaması için dinlenmem ve basınçtan kanama olabileceği için Türkiye’ye uçmamam gerekeceğini (Fransa’da yaşıyorum) ve sezaryen olmam gerekeceğini söylediler.
Dün 26 haftalıkken gittiğim ek kontrolde şükürler olsun ki yükselmişti. Kendinizi strese sokmayın derim, çok sık karşılaşılan bi durummuş, ben düzelmesi için özellikle bi şey yapmadım. Stres olmamak önemli.
Sağlıkla kucağınıza alın🙏🏻