Berberoglu muayene ücreti son gittigimde (geçen cuma) 1650 lira verdim. Doğum ücreti 40.000 dediler. Normal doğum için sordum, sezaryen farklı olabilir 😊 bir de bunlar 2024 fiyatları, zam gelecek dediler o yüzden çok odaklanmiyorum para işine. Şimdi Nisan ortası serklaj düşünüyor neşe hanım. 18 Nisan’da randevum var ve duruma göre ameliyat tarihi verecek.
Biz oğlumuzda 21.haftada serviks kısalığı varmış farketmedik, neşe hanım gördü, zaten hep sınırda olduğu için, muayene etti ve daha da kısaldigini söyledi. Bizi once ilaçla tedavi için eve yolları, iki gece dinlen gel muayene edelim bakalım ilaçlar durduracak mi dedi. Durdurmamis… Doğum başlamış yani. Hemen serklaj yaptılar o gün, sonrası zaten benim için zorlu bir surecti psikolojik açıdan. Beni her zaman rahatlatiyordu, merak etme, yenidoğan yoğun bakımimiz güzel ama ihtiyacın olmayacak inşallah, her şey yolunda gidecek, biz her zaman yanindayiz, ne zaman istersen, ihtiyaç duyarsan yaz, beni dinledigin sürece insallah zamanında doguracaksin vs vs diye telkin ediyordu. Kendisi de prematüre annesi, o sebeple beni çok iyi anladığını düşünüyorum, çok şükür oğlumu 37.haftada doğurdum…
Kuzenim, hayat Hastanesi’nde bir doktora gidiyordu, onda da serviks kısalığı varmış ama doktoru dinlen, çok hoplayip zıplama sorun yok demiş. Kız 20. Haftada doğurdu. Suyu gelmiş ve doktorunu aramıs suyum geldi diye, benim yapabileceğim bir şey yok, şehir Hastanesi’ne git istersen demiş… Şimdi o da çocuk düşünüyor ve neşe hanıma gidecek… Bir arkadaşım da tüp bebisli, ikiz, riskli gebelik ile neşe hanıma gitti. Yani beni gören neşe hanıma gidiyor, riskli gebelik yönetiminde çok iyi olduğunu düşünüyorum 😇