Aslanmomm İlk doğumum epidural normal doğum oldu. Hiç sıkıntı yaşamamıştım ama şimdi gebeyim 21. Haftadayım iğnenin yeri aşırı ağrıyo eğilip kalkamıyorum:(( yarın fizik randevum var aranızda bu durumda olan var mı varsa ne yapıyosunuz ağrıyı azaltmak için?
duyguuushn Aslanmomm ben de epidural oldum şimdi 25 haftalık hamileyim ama böyle bi sıkıntı yaşamadım geçmiş olsun umarım geçer
Beri-4835 Aslanmomm 2.5 yıldır çekiyorum. Doktorlar genelde kabul etmiyor sebebinin bu olduğunu. Sapasağlam hiç ağrı yaşamayan biriyken doğumdan sonra başlayan ağrıyı çekiyorum. Özellikle üşüyünce yada uzun süre ayakta kalınca mahvediyor beni. Hiç fizik tedaviye gitmedim bi ara tanıdığım biri hacamat yaptır iyi gelir dedi onu da denemedim açıkçası. Şuan 31 haftalık hamileyim bel ağrısı çekiyorum. 2. Yi genel anesteziyle dogurmayi düşünüyorum.
Parinas Aslanmomm epiduralden kaynaklı olmayabilir. Fıtık başlangıcı falan vardır belki. Ben 2 epidural normal doğum yaptım şimdi de 16 haftalık hamileyim. Ne öncesinde ne sonrasında ağrım olmadı. Geçmiş olsun çözümü kolay bişeydir umarım
Aslanmomm duyguuushn belki kişiden kişiye değişiyor umarım yaşamazsınız da ben çok direndim iğne yaptırmamak için ama açılma olmayınca mecbur kaldık :(
Aslanmomm Beri-4835 doğumdan sonra hiç ağrı yaşamadım ben şimdi gebelikte karnım büyüdükçe kilo aldıkça ağrı artmaya başladı, doktoruma sordum fizik doktoru görsün dedi. Oğlum 14 aylık eğilip kucağıma zor alıyorum bu nasıl bi ağrı 😣 dediğiniz gibi sapasağlam insanlardık bu iğne bizim belimizi büktü ama sezaryenden korkuyorum yine normal istiyorum inşallah epidurale gerek kalmaz 😢
Zeyneplemutluluk Beri-4835 bende sapasağlamdım. Doğumdan 1 yıl sonra bel ağrılarım olmaya başladı. Az iş yapınca ağrıyor gece ve sabah yataktan kalkarken aşırı derecede ağrım oluyor 2. Doğumdan çok korkuyorum hamile değilim ama nasıl olacak diye düşünmeden edemiyorum.
Parinas Beri-4835 ben her doğumumdan sonra belden hacamat yaptırıyorum. Rahmi temizler diyorlar. Hiç ağrı da yaşamadım. Belki etkisi olmuştur. Doğumdan sonra bir şans verin bence
Parinas Beri-4835 pardon sizin sezaryenmiş. Genel anesteziyi okuyunca anladım. Spinal denmiyor mı sezaryende olana. Bence yine de hacamata bi şans verin. Faydası olmadığı şey yok gerçekten
Beri-4835 Aslanmomm Benim doğumum 2 defa vajinal yolla sancı verildiği halde başlamadı. Açılma başlayınca bebeğin kanala girmediğini farkettik. 40+6 zorunlu sezaryen oldum. Normal doğum sancılarım vardı yaparlarken hissetmedim bile sancılar daha ağırdı. Ameliyattan hemn sonra ağrı yoktu ama üşüyünce başladı hala da devamlı olmasada belimi kullandığım hareketlerde kendini belli ediyor. Çok zor Allah düşmanıma vermesin. Doktor a söyledim hamilesin ondan ağrıyor diye geçiştirdi. Sağlık ocağında takibimi yapan hemşire iğneden oluyor dedi kabul etmiyor dedim şaşırmadım dedi.
duyguuushn Aslanmomm benim de aynı şekilde oldu açılma sancı vs yoktu suni sancı verdiler dayanamayınca epidural oldum
Beri-4835 Zeyneplemutluluk İlk i normal doğumsa bilemiyorum ama sezaryense geçmiyor malesef doğumdan sonra fizik tedaviye gitmeyi düşünüyorum.
Aslanmomm Parinas bilmiyorum hiç ağrım olmazdı yani şuan magnezyuma başladım hafifledi daha iyiyim şükür
Beri-4835 Parinas spinal deniliyor ama epiduralden farki yok sayılır ikisi de bele yapılan iğne uygulaması. Spinalde biraz daha derine enjekte ediliyor diye biliyorum. Aynı yerden farklı bölgeler e yapılıyor.
Zeyneplemutluluk Beri-4835 hayır sezeryanla doğum yapmıştım. Fizik tedavi işe yarıyor mu hiç gitmedim ama
Beri-4835 Zeyneplemutluluk Bende gitmedim hacamat yaptırmayı ve bi fizik tedaviye görünmeyi düşünüyorum inşallah faydası olur.
T-aksoy Zeyneplemutluluk bende işe yaramamıştı çünkü bildiğin o bölgede deformasyon meydana gelmişti röntgende çıkmıştı. 4 yıl geçti üstünden ağrı zamanla azalmıştı ama gebelikte geri geldi
T-aksoy Bende ilk doğumda sezaryen olduğı için şu an bel ağrım var. Pelvik bölgem ağrıyor tamamen vajina kemiğim bile ağrıyor ama bununla ilgisi yok tabi onun :)
Zeyneplemutluluk T-aksoy benim 3 yıl olacak doğum yapalı 2 senedir var işte çok kötü bir ağrı ya doğumdan korkar oldum