Öncelikle 20 yıllık çocuk gelişim uzmanıyım. Kapalı bir insan da değilim.
Kuran ı Kerim öğrenmek ikinci dile giriyor nasıl ki İngilizce Almanca vs öğretmek için erken yaşta eğitim verilebiliyorsa Kur an ı Kerim eğitimi de verilebilir. Çocuklar ne kadar küçükse o kadar kolay hafızasında tutabilir ve kolay öğrenir. Öğrendiğini de ömür boyu unutmaz.
Şimdi diğer dil gelişimi meselesine geleyim. Dil gelişiminde ilk başta problem olduğunu belirtmişsiniz. Dil gelişiminde problem olduğunu ben 20 yıllık uzman olarak burdan teşhisi direkt koyup şudur budur diyemem. Çünkü çocuğun kendisini görmedim, çocukla birebir iletişim kurmadım o yüzden sadece sizin anlattıklarınıza göre önereceğim en yakın alanında uzman çocuk gelişimciye çocuğunuzu götürmeniz. Uzman meslektaş arkadaşımız evet dil problemimiz var erken müdahale gerekiyor derse mutlaka destek alınmalı. Büyük ihtimal ile dil konuşma terapistine yönlendirip eş zamanlı program uygulanmasını isteyecektir. (eğer anlattığınız gibi bir durum varsa bu yapılacaktır.)
Her çocuğun gelişimi evet farklıdır asla kıyaslanamaz. Ama geç konuşma geç iki kelimelik cümleye geçiş varsa mutlaka uzmana götürülmesi birebir görüp teşhis koyulması gerekiyor ve dil gelişim düzeyine göre eğitim programı uygulanması gerek.
Ülkemizde artık pedagog yok ben pedagoğum diyen kişi ise 50 yaş üstü olması gerek çünkü ülkemizde pedagog olmak için bölüm yok zamanında vardı kaldırıldı. Götürmeniz gereken kişi Çocuk Gelişim Uzmanı olmalı.
Dil problemi ikinci dil eğitiminde de çocuğu zorlayabilir. O nedenle öncelikli olarak çocuk gelişim uzmanına götürmeniz ordan olumlu yanıt almanız dahilinde ikinci dil eğitimine başlatabilirsiniz.