mrp2023 GezenTavuk_2 bilmiyorumki benim 3 tane genimde heterozigot çıktı doktorum kan sulandırıcıyı doğuma kadar kullan dedi
GezenTavuk_2 mrp2023 benim de var çünkü pıhtılaşmamm hemozigot mudur nedir ondan da bir tane var Allah yardımcımız olsun 🥹
ElifFO Katya1 Bende kullanmaya başladım. Kendim yapmaya cesaret edemem ama eşime hem eczaneci anlatmış hem doktor anlattı koluma yapıyor eşim. Eşinde araştırsın bence yapımı kolay.
Katya1 ElifFO izledik ikimizde ama ben korkuyorum ya yapamam. Onu ikna etmem lazım oda korkuyor ama hergün hergün sağlık ocağına da gidemem ki uzak birde bana
GezenTavuk_2 mrp2023 aynen öyle Allah hayırla kucağımıza almayı nasip etsin ben daha gebe değilim yeni dusunduk ve yeni başladık hayırlısı ile bu ay bana umut olsun inşallah
tahamommy Katya1 canım onu aksatmaman lazım kan sulandırıcı sonuçta pıhtıyı engelliyor 24 saat sonra etkisi geçiyor diyolar, bende en başından beri evde kendim yapıyorum bi kaç kez youtubedan videolar izledim sende izle aslında çok kolay yapması
Katya1 tahamommy izledim kuzum kolay evet ama cesaret edemedim bugün denedim ama yapamadım, eşimi zorlicam artıık alışır sağlık ocağı uzak hergün gidemem ki hemşire yaparkende izledim aslında ama bnde o cesaret yok
NurCeren00 Deletedmom_808 öğrenir öğrenmez başlıyorsun. Doğuma kadar ve doğumdan sonra 2-3 ay daha devam ediyorsun. (Doğum sonrası vücut kendini yenilerken daha çok pıhtı oluşturuyor. Anne kaybı olmaması için gebelik sonrası bir düre daha devam ediliyor)
ElifFO Katya1 her gün gitmek yorucu olabilir evet birde hafta sonları açık olmuyor falan. Bende çok korkuyordum ilk gün ağrılı oldu sadece diğer günler daha rahat geçiyor. Bence eşin bi deneyebilir. Olmadı beraber sağlık ocağına gidin hemşire göstersin nasıl yapacağını belki görünce daha kolay yapar
tahamommy Katya1 benimde eşim yaparken cesaretim yok 😅 ilkte ona yaptırayım dedim neler çektiğimi görsün ama o yaparken daha çok canım yandı sanki 🤣 kendim derince nefes alıp yavaş yavaş sokuyorum
NurCeren00 Deletedmom_808 kaç geninizde hangi mutasyonlar olduğuyla da alakalı bu biraz. Bana ek olarka herkese verdiği folik asidi vermedi mesela. Bunu sentezleyemezsin dedi başka bir folik asit verdi. Daha yoğun. En doğrusunu söyler mutlaka doktorunuz
NurCeren00 Deletedmom_808 farklı genlerimizde ama bunu en iyi doktor yorumlar. Siz doktorunuza güvenin o en doğru şekilde yönlendirecektir
Umudunannesi42 Deletedmom_808 bende de aynı sıkıntı var maalesef günde iki kere vuruyorum bide yüksek dozda benim 6000 lik seninki kaç mg
Baliimsid Deletedmom_808 merhabalar aynı genlerimiz heterozigot. Bana 2 doktor kan sulandırıcı dedi burada kendi doktorun gerek yok dedi henüz gebe değilim ama kafam çok karışık
halitefe Deletedmom_808 aslında zaten o döneme kadar giden akışını düzenlemek amaç doktorun normal kadın doğumcu mu perinatoloji uzmanı mı mümkünse perinatoloji uzmanına git o düzenlesin bu süreci hayır hem sonuçlarına baktım mthfr değil diğer genin sıkıntılı bir gen bence sen başka bir doktora git ipneyede başla benim tavsiyem
Deletedmom_808 halitefe perinetolojiye kadın doğum dr.u yönlendiriyor bildiğim kadarıyla mhrs randevu alınmıyor çünkü
halitefe Deletedmom_808 özelde de vardır oraya git bir defalığına en azından bu gen analizini görüp kalp atışı duyunca iğne başlatıcam diyen doktor çok normal bir yol izlemiyor bence biraz şansa bırakmış olayı gibi
Deletedmom_808 halitefe araştırcam canım teşekkür ederim başka bi dr.a randevu aldım o da 15 gün sonra