162999 Normalde 35+2 olması gerekiyordu bugün. Ama karın çevresi yani ac 32+6. Doktor 1 haft daha geride kalırsa almam gerekecek dedi çok endişeleniyorum. Benimle aynı durumu yaşayıp güzel sonuçlanan var mı güzel yazılar okumaya çok ihtiyacım var
Fatmanur12345 162999 aynı durumu yasiyorum 36 haftalık olduk karin çevresi 34 haftayla uyumluydu riskli gebelik bölümüne git dedi o randevumun gelmesini bekliyorum bende şurada bekleyeyim bakalım
Fatmanur12345 162999 ama bana almam gerekecek gibi bisey demediler canım korkulacak bir durum değil dedi aynıyız iki hafta kadar geride karin çevresi ülkelim başı büyük karin çevresi küçük iste haftaya riskli gebelik bölümüne gideceğim bakalım
Girlmama 162999 ne alaka acaba 4 hafta gerideydi bebeğimin karın çevresi şuan 2 haftaya düştü ve genetik beli yok yani çocuğun babası da aynı bende 0 bedendi benim belim diğer her yeri normal kilosu da iyi sen başka doktora git bence hem perinatolog hem de kendi doktorum genetik dedi bana yanlış teşhisle ciğeri gelişmemiş bir bebeği almak saçmalığın daniskası minyon tipli zayıfsanız çok normal ve plasenta bebeği besliyorsa kan akışı iyiyse çok saçma doktorun böyle bir şey demesi
tomrisinaannesi 162999 1 hafta kafa çevresi geride 1 hafta kadar da karnı gerideydi ama doktorum “eski bi başhekimdi” bunun normal olduğunu anne baba misyonsa oluşabileceğini söyledi 32’de öğrendik bunu 34’e doğru beslenmeme biraz dikkat ettim karın çevresi yetişti ama kafa çevresi hala gerideydi 35’te yine 34’de kaldı dediler ama alma taraftarı olmadılar doğuma giderken de hep bir hafta geriydi 37+4’de 29 Ocak da planlı sezaryen oldum çocuk doktorumuz gerilik olmadığını her şeyin normal olduğunu söyledi önemli olan geriliğin ilerlememesi her hafta artarak çoğalıyorsa risk faktörüymüş her gün 2 bardak muzlu süt içtim blenderdan geçirip çiğ kuru yemiş gün kurusu kayısı çok tükettim plasental beslenme sağlansın arası açmasın diye 29 Ocak da doğum yaptım elhamdülillah her şeyi çok sağlıklı şimdi gelişimi ilerden gidiyor korkmayın rabbimin izniyle sağlıkla gelir aslında dr biraz korkutmuş alırız gibisinden tabii yine en iyi kararı da o verir 🙏🏻
Diana- Sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🙏🙏 Yaşamadım ama 15 gun kadar karın çevresi geride olan bi tanıdığım vardi doktoru proteine yüklen demisti, diğer kontrolde haftasına gelmisti bebis, bol bol protein tüketin inşallah faydasi olur bebise 🙏🙏
162999 Fatmanur12345 bana riskli gebeliğe git demedi haftaya tekrar kontrol edelim gerilik devam ederse 37de alalım dedi
tomrisinaannesi Girlmama evet benim de doktorum aynı şeyi söylemişti genetik ikimiz de misyonuz eşimle bebeğim de allaha şükür çok minyon doğmadı ama bizim gibi doktor biraz abartmış gibi geldi bana da
Fatmanur12345 162999 hmmm insallah bir sıkıntı olmaz canım sağlıkla vaktinde gelsin minik kuş ☺️🤲🏻🤲🏻🤲🏻
Fatmanur12345 162999 bu arada 35 haftada kaç kiloydu bebis bizimki 35+3 2345 çıktı ama ultrasonda 34+6 haftayla uyumlu çıktı bıktım artık her hafta haftası biraz geride
Girlmama 162999 hayır kan akılı normalse ve bebek besleniyorsa öyle bişey yok hep 2 hafta gerideydi karnı sonra 4 haftaya çıktı 2 hafta boyunca 4 hafta geriden geldi doğru düzgün beslendim 2 haftaya düştü tekrardan ki benim kızımın normal olması gerekeni 2 hafta gerilikti çünkü hep öyleydi 2 defa perinataologa gittim özel klinikte hem 20. haftada hem 30. haftada genetik dedi ve baya iyi eğitim almış doktorlar
162999 162999 eşimde bende minyon değiliz, evet doktor suyuna kan alkışına baktı nstye her şey çok normal genetik olabilir dedi bu gerilik 3 haftayı aşarsa 37de almam gerekecek dedi
tomrisinaannesi 162999 çok sağlıklıydı 3080 doğdu direkt yanıma verdiler 1 gün kalıp çıktık aşı dışında hastane yüzü görmedik korkmayın 37+ 38’in içindesiniz demek erken de değil bende başta böyle endişe edip doktorumdan habersiz başka doktorlara falan gidiyordum ama doktorlar alacağı günü biliyor 34. Haftamda 2 doz ciğer geliştirici + hatırlatma dozu yaptırdı bunu bi doktora danışın isterseniz
Girlmama Fatmanur12345 o haftada bebek 2400 olur ztn gerid eğil yani ayrıca kime göre neye göre geri her bebek bir değil biri kısa biri uzun biri zayıf biri şişko
162999 Fatmanur12345 35+2 de 2385 çıktı ama kilosunun normal olduğunu ilgisi olmadığını söyledi ve benim kilosu 34+0 ile uyumlu görünüyor aynı kilo olup sizden nasıl 6 gün geride anlayamadım
Cansu1111 162999 benim kızım da da öyleydi 10 gün gerideydi. Minyon olcak dedi doktorum illa bir sorun olduğu anlamına gelmiyor üzmeyin kendinizi gayet de sağlıklı kızım
Fatmanur12345 Girlmama söyle canım mesela 33 haftada gidiyorum 32 hafta cikiyor haftası ben 32 haftayla hesaplıyorum 35 gidiyorum 34 çıkıyor anlamıyorum artık ultrasonda mı sorun bebeğimin gelisimi mi yavaş bilemiyorum
Girlmama Fatmanur12345 o öyle olmuyor hepimizin ultrasonu öyle bire bir gün çok nadir çıkıyor ölçümden kaynaklıdır ultrason kötüdür ayrıca cihazla gerçek bebek arasında gram oynuyor daha yüksek ya da daha düşük çıkabiliyor kafaya takılacak bir şey değil yani