psymom Merhaba bi kaç gün önce ilk dozu oldum(20 hafta) bi ay sonra ikinci dozu olacagım,22.haftada da detaylımız var, hareketlerini 10 gündür hissediyorum:)
2Princess1Mom Datlum Tek özele gidecektim, ama hem devlet hem özel takipliyim. Devletteki doktorum burda da yaptır bir şey olmaz diyince yaptırdım. Yoksa hiç yaptırmayacaktım. 🤭
cerengeredeli Datlum 18 inde 21+4 günlük olucam bende. Sabah 11 de detaylı randevum var öğleden sonra da gidip aşımı olucam inşallah
cerengeredeli minkmom_25 ben bu bogmacayi bugün sağlık ocağına sordum ücretli mi diye hayır burada yapıyoruz dediler
cerengeredeli minkmom_25 yapacak bir şey yok o zaman. Difteriyi tek doz olucam doktorum bogmacayi da önerdiği için onuda olucam
Newmomdml Datlum ben detaylidan sonra yaotirdim saglik ocagina kendiniz gidip yaptirabilirsiniz 20. Hafta ve 24 haftalarda
minkmom_25 cerengeredeli doktorunuzun önerdiği tetanoz +difteri+ boğmaca aşısı. 30. Haftada tek doz olabilirsiniz. Eczaneden alıyorsunuz sağlık ocağında yaptırıyorsunuz. Aile hekiminiz ile tekrar konuşun doğru bilgilendirme yapsın.
minkmom_25 cerengeredeli yani tetanoz difteriyi olup boğmacayı sonradan olmuyorsunuz hepsi bir aşının içinde oluyır
Datlum minkmom_25 bende bir doktoruma sorucam ilk gevelikte de boğmaca yaptırmsmistim hiç hatırlamıyorum daha doğrusu
cerengeredeli minkmom_25 ya doktoruma da sordum ben bunu. Tetanoz difteri olucam diye olabilirsin 28. Haftadan sonra tetanoz boğmaca da olabilirsin istersen dedi
minkmom_25 cerengeredeli evet canım eğer boğmacalı olanı düşünüyorsan sadece onu olabilirsin tek doz yeterli bebeği de koruyor doğumdan sonra. Bende şuan 20. Haftayı bitirdim haftaya detaylı ultrasonda perinotologa da sorup onu olacağım direkt