4147 38+5de normal doğum yaptım. Sabah sağlık ocağında kontrolüm vardı eve geldiğimde düzenli aralıklarla sancımın geldiğini hissettim gece 12’ye kadar normaldi sonra 2 dakikada bire düşünce hastaneye gittim yatış yapıldı sancım çıkıyordu çocuk doğum pozisyonu almıştı fakat açılmam yoktu, sabaha kadar kaldım açılmam 3den ileri gitmedi o gün hastanede kaç kere merdiven indim çıktım, Meryem ana otu koydukça açıldı, ahududu çaylarımı içmedim yine tık yok eşim sinirlendi sezeryan olsun artık yeter diye doktor herşey yolunda çocuk doğum kanalında sezeryana almamıza gerek yok ilk doğumlar 24 saatimizi alır dedi dediği gibide akşam 22.40da sancım sıklaştı epey kötü oldum annem gel son kezde zeytinyağ ile tampon yapalım ebeler tavsiye ediyor demişti faydası çok oldu onunda, eşimden yemek için birşeyler istemiştim onları bile yiyemedim acıdan ama öyle dayanılmayacak bir acı değil gözünüz korkmasın herkesin acı eşi farklıdır. Gel bi bakalım açılmana dediler ben sürekli bakılmasın stres olmayım diye kaçıyordum çünkü 😀 Bir girdim doğum başlamış benim haberim yok, hemen suyumu patlattılar, dayanılmayacak bir acı hisseder büyük abdest gelir gibi olunca haber et dediler o ağrı felaket ama 2 saniye anca sürüyor hemen masaya oturuyorsun 2 dakika sonra doğum yaptım yırtık yok, 2 minik dikişim vardı onuda belirttiler biraz açıyorum haberin olsun diye tamam dedim, oğlum sağlıklı ben sağlıklı emzirebildim ertesi sabah hastaneden çıktım toparlanmam da hızlı sürdü çok şükür. İlk doğumsa aceleye gerek yok 24 saati buluyor sadece oda çok normal kaç kişiden gördüm orada çünkü, herkese kolay doğumlar diliyorum bu arada kendimede 😍🥰