Pelnm Kızlarr yardımınıza ihtiyacım var hamileliğin başında tsh ye bakılmıştı 3 gelmişti gittiğim hastanede üst sınır 5 olduğundan dolayı doktorlar normal demişti herhangi ilaç vs verilmedi 14 haftalık hamileyim şuan dün başka bir hastaneye gitmek durumunda Kaldım tsh yi tekrarlatalım dedi haftaya bakılacak ama endişe ediyorum ya bunca zaman yüksekse ve tedavi olmadığım için bebeğime zararı dokunduysa
Minikeller92 Pelnm 3 sorun yaratcak bir değer değil bence arama yerine troid yaz insanlar bunun 1 kaç katıyla hamilelik geçirip sağlıklı bebekleri oluyor benimkide yüksek ama doktorum ilaç kullan sorun değil dedi için rahat olsun🙌🏻
Senapzb Pelnm benim tiroid değerim 39 çıktı 3 5 fln değil yani 7.haftamda öğrendim şuan 13 haftalığız her gün ilaç kullandım çok sıkıntı olmaz takma
Ruvis Pelnm benimde 3,5 çıkmıştı ilaç kullanıyorum düştü , 2 sanırım gebelikte normal sınır .3 çok olmayabilir ama ilaç kullanmazsan yükselirse sıkıntı olabilir endokrin e gitmende fayda var düzenli takip yapıyorlar
Kosem983 Pelnm Bende de aynısı oldu 7 haftalikken test verdim 3 cikmisdi endokrine gitmen gerek dediler once dahiliyeden muane olup oraya yonlendiriliyosun bana ilac verdi suan 17 haftaligiz ilac bitmek uzere devam ediyimmi dedim doktora oda tekrr test yapti düşmüş ama sen yinede devam et dedi korkulcak bir deger degil demisdi bana doktor ama tedbirde fayda var hap verdi sana neden vermediler anlamis degilim ama icini ferah tut bisey olucagini sanmam cok yukesek cikanlar varmis normali 2bucukmus zaten bizimki 3
Pelnm Minikeller92 teşekkür ederim benim korkum hamilelikte bu haftaya kadar yükseldiyse de farkedilmediyse diye endişe ediyorum ilaç da kullanmadığım için inşallah sağlıklıdır herşey yolundadır🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Ftmmhmd51 Arkadaşıma ilaç vermişler tiroid Ler için 9 haftalık onunkide mutlaka kullan demişler bebegin zekası için demişler ama konu hakkında pek bilgim yok sen en iyisi iyi bir doktorda muayene ol
Pelnm Ruvis doktorum bunca zaman tekrarlatmadı testi bende normal dediği için üzerinde durmadım sanırım ama dünkü doktorr dediği zaman aklıma takıldı 14 hafta boyunca yüksek devam ettiysem diye içim içimi yiyor
Ruvis Pelnm endişelenme bişey olmaz Allahın izni ile .değeri çok çok yüksek olan var ama endokrine gitmeyi ihmal etme 3 Hamilelikte normal değil benim dr um öyle söyledi
ElifLeyla Pelnm bende Haşimato tiroidi var gebelikten önce çıkmıştı ilaç kullanıyorum bi sıkıntı olmuyor şükür ilaçla normal seviyede tutuluyor tiroid dahiliyeye yada özele gidiyorsan direk uzmanlık alanı olan endokrin bölümüne gidebilirsin
Pelnm ElifLeyla teşekkür ederim yani yüksekse eğer şimdi bile ilaç tedavisi başlanabilir öyle mi? İnşallah geçen süre etkilememiştir bebeğimi internette sürekli kötü şeylerr yazıyor
ElifLeyla Pelnm tiroid önemli bişey tabi ki ama siz bugüne dek bi sağlık problemi yaşamadıysanız Allah’ın izniyle bebeğe de bişey olmaz ama tiroid problemi yaşayanlar mutlaka gebelikte ilaç kullanılıyor içiniz rahat etsin isterseniz iyi bi dr tekrar gidersiniz 🙏🏻🙏🏻🤲🏻🤲🏻
Ruvis Pelnm aç baktırsan daha iyi genelde bu tarz tahliller aç bakılıyor diye biliyorum bende öyle yaptım
Nur06 Pelnm aç karnına bakılıyo merak etme bişey olmamıştır çok kişi yaşıyo çnkü benim 30 haftalıkken farkedildi şimdi gayet sağlıklıyız çok şükür geç kalmış değilsin sen endişelenme
Pelnm Nur06 çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız internette bakınca okadar kötü şeyler yazıyor ki sabahtan beri stres olmuştum
Aysemrehan Pelnm bendede tiroid var öncesindede kullanıyordum 7 ye kadar yükseldi 26 haftalık hamileyim hamilelikte sorun çıkmıyo ama ilacını düzenli olarak kullanman gerekiyo hafta içi 100 mg hafta sonu 125mg kullanıyorum bi sorun yaşatmıyo ama ilaç verdiklerinde aksatmaman gerekir çocuk için önemli çünkü
yesilanne97 Aysemrehan bana doktor haftasonu veya haftaiçi bişi demedi. Neden haftaiçi ve sonu neden farkediyor
Buss1906 Aysemrehan bende 27 haftalık gebetim 5,24çıktığını öğrendim az önce ama doğum doktorum doğumda olduğu için başka doktora gösterdim oda dahiliyeye yönlendirdi dahiliyede ultrason felan istedi onları yaptıracam şu an için net bişey aöylemedi ilaç kullanman lazım dedi sonra yazacak.. bebeğe ne gibi bi zararı oluyor acaba biliyomusunuz 😔