Yengec07 hayır bir diyetisyenden yardım almadım, araştırmalar sonucu kendi deneyimleriyle başladım. Birden başlamadım tabi vücudumu alıştıra alıştra. Önce ekmeği kestim günlük 6 bin adım attım, 15 dk leslie yaptm ve ardından 15 dk lık egzersiz. Zamanla vücudum alıştıkca dozlarını artırdım. Ve 1 ayın sonunda en az 10 bin adım,40 dk leslie , 40 dk egzersiz,40 dk bisiklet sürme. 10 bin adımı her gün attım hafta sonuda dahil ama 40 dklik sporları gün gün ayırdım. Beslenmeye gelincede içinde gluten barındıran hiç bir şey yemedim. Glutensiz tarifler sayfaları var Instagram da onları takip ederek tarifler yaptm. Özellikle gidip glutensiz ürün almadım açıkcası evde ne varsa. Ekmek şeker sıfır. Şekeri hurma ve incirden aldım. Ekmeği yulaftan veya yeşil mercimekten yaptm vs. Kalori hesabı yaparak ilerledim aldığım protein miktarına dikkat ettm miktarını tamamlamaya çalıştm. Karbonhidratları meyvelerden takviye ettim. Hzır gıda alıcaksamsa içeriği temiz olan katkı maddesi olmayan şeyleri tercih ettim. Dışarda yemedim, arkadaşlarla parka bir şeyler yerken bile ben kendime yumurta salatası yapıyordum onu yiyordum onların yanında. Yumurtalık kalitesi için avkadoyu cevizi çiğ bademi inciri eksik etmedim. Akşam 6 dan sonra sıvı hariç bir şey tüketmedim aralıklı oruç gibi. Günlük en az 3 litre suyumu eksik etmedim spor yaptığım için 4 litreyi buluyordu.Bu süreç benim için yumurta kalitesi artırmaydı ama istemsizce bunları yaparken 20 kilo verdim 8 ayda. 8. Ayımda da beklenmedik şekilde hamile olduğumu öğrendim