richgirl10 ben hastanedeyken eşim medikalden almış. Sararak takılıyor, açıkçası çok sıkı sarardım çokta rahat ederdim ama tavsiye etmem çünkü tek başıma asla takamazdım her tuvalete gittim geldim biri sarardı beni, sonrasında toparlanınca yürümem düzelince korse kullanmayı bıraktım ve çok zayıf biri olmama rağmen sezaryen göbeği kaldı. Şimdi başka korse arayışındayım, tek başıma takabileceğim 🙈 o yüzden bu konuda tavsiye veremiyorum maalesef.
Birde göğüs ucunda çatlak olabilir, gümüş kapak falan kullanıyor musunuz bilmiyorum, hastane çantanıza krem koyabilirsiniz, anne sütü de çatlaklar için birebirdir, her sağmadan sonra emzirmeden sonra göğsünüzü ıslak bırakmanız yeterli olur. Benim sıpam 20 gün hiç emmediği için göğüs ucu bildiğiniz yarıldı kanadı, tabi benim şişlik yüzünden canım çok yandığı için bu yarayı hissetmedim bile.
Benim ilk doğumum zor geçti, etrafımdaki arkadaşlarıma bakıyorum ertesi gün ev süpürdüm diyorlar. Ben bırakın ev süpürmeyi tuvalete desteksiz gidemedim. Normal doğumu çok istiyordum belkide o yüzden bu kadar zorlandım. İnşallah sizin çoook kolay geçer, hemen toparlanırsınız.
Açıkçası herşeyden önemlisi annenin iyi olması, önce sen toparlan iyileş ki bebeğinde zaten sen iyi olunca iyi oluyor. Ve tavsiyem asla mama vermekten çekinme, sütün zaten gelecek fakat bebek çok minicik olacağı için emmeyi beceremeyecek ☺️ yani sütü gelmedi çocuk emmedi yada sütü geldi emziremiyor gibi gibi etraftan duyduğun şeyleri boşver. O etraftakilerin İnsanı üzmekten başka bir işe yaradıkları yok