Anonim2828 aynı durumu yaşıyorum 22. Haftada detaylı ultrasonda perinatolog aynısını söylemişti benim kasılmalarım da oluyordu öaalesef karnım sertleşiyordu sık sık. Yukarı çıkması çok zor ama inşallah çıkar demişti magnezyum ve Progestan kullanmamı çok dikkatli olmamı söyledi. Sonra 25. Haftada kendi doktoruma gittim orada da bebiş ters dönmüştü ama maalesef bu seferde poposunu kanala yerleştirmişti ve kasılmalarım devam ettiği için progestan ve magnezyum dozunu arttırdık. 26. Haftada tekrar gittim aynı şekilde durmaya devam ediyordu doktorum nstye de baktı hatta orada sancı çıkmadı bebekte uykudaydı zaten o sıra. 27+5 im Bol bol dinleniyorum, eğilip kalkmak merdiven inip çıkmak çok ayakta kalmak yasak. Doktorum da size dedikleri gibi sertleşme artarsa, sertleşmeye ağrı eşlik ederse, kısa süre içinde çok sık olursa hemen geliyorsun hastaneye dedi. Bebek kanala baskı yapınca kasılmaya ve rahim ağzının kısalmasına sebep olabildiği için maalesef erken doğum riski oluyor. Doktorum sık sık rahim ağzı uzunluğunu kontrol ediyor. Ben de olabildiğince dikkat etmeye çalışıyorum bakalım inşallah yukarı çıkar biraz diye bekliyorum. Zaten baskı yaptığını bende hissediyorum ayağa kalkarken, hareket ederken falan aşırı bi kasık ağrısı oluyor biraz ayakta kalsam yorulsam hemen kendisini belli ediyor