RabiaaIrmak Hemen bıraktım diyenlere aldırma evet ben de 5.haftamda çabuk denilecek sürede bıraktım ama süreç senin için aynı ilerlemeyebilir belki birkaç kere deneyebilirsin öncelikle bunu unutma ve bırakamıyorum diye strese girme. Ben nasıl bıraktığımı anlatcam umarım fayda sağlar sana da.
Öncelikle aniden kesmedim birkaç gün bırakacağımı sürekli kendime söyledim sonra rutinlerimi bozdum mesela kahvaltıdan ve yemekten hemen sonra içtiğim sigarayı içmedim.Kahveyle beraber sigara içmedim,uyumadan önce içtiğim sigarayı da içmedim yani rutin haline getirdiğim sigara içme kısmını hallettim önce daha sonra kendime verdiğim süre dolunca son sigaramı içtim ve aklımda tek bir şey vardı sen bağımlısın ve bu bağımlılıktan kurtulacaksın yani sigaraya canımın çektiği bir şey gibi değil de bir bağımlılık olarak gördüm.Her sigara içmek istediğim de su içtim ve o an ne yapıyorsam onu bırakıp başka bir iş yapmaya başladım kafamı meşgul ettim ara sıra naneli sakız da çiğnedim.Yoğun sigara içme isteği 5 gün sürdü sonra giderek azaldı içmek istediğim oldu ama krizler en fazla 5 dk sürüyor zaten bunu atlatabildiğinde özgüvenin yerine geliyor ve içmek istesen de içmiyorsun umarım sen de başarabilirsin🫶