Umutluyuz10 inşallah doğumdan sonra sağlıkla sıhhatle bebeklerimizi alıp evlerimize geliriz, başka bir şey aklıma getirmek istemiyorum. bizim aylardır bir bağırsakta parlaklık durumu vardı ama benim ilk haftalarda lekelenmem olmuştu bebek kanama yutmuştur diye düşünüyordum hiç bu kadar tedirgin değildim ama bu son muayenede genişleme tıkanıklık vs durumu olunca artık istemeden kafaya takmaya başladım😔 doktorunuz doğum sonrası için ne diyor peki yenidoğan servisi ya da çocuk cerrahi bölümü olan bir hastane mi tercih edeceksiniz?
Bağırsak genişlemesi
Ferda_ Açıkçası özel hastanede doğum yapacağım , yoğun bakım olarak devlet hastanesini tercih ederim sanırım. Benim de bu konuda kafam karışık, direk devlette mi doğurmalıyım diye düşüncelerdeyim. Ama o noktada da asistan doktorlar olduğu için bilemiyorum. Anlayacağınız kafam çok karışık. İki hastaneye de takipliyim şuanda . Doktorum hiç bir doğumda böyle bir şey yaşamadım demişti özelde ki , devlette ki perinatolog da dediğim gibi bir şey çıkacağını sanmıyorum diyerek beni rahatlattı . Siz özel takipli misiniz
Umutluyuz10 benim durumum da sizin gibi sayılır. Ben özel takipliyim, doktorumun kliniği var ama doğumu anlaşmalı hastanede yaptırıyor. Yaptırdığı hastanede de yoğun bakım servisi vs yok, doktorum aksi bir durumda her şeyi ben ayarlayacağım ben yönlendireceğim diyor ama benim ilk oğlum doğduğunda inlemesi vardı ilgilenecek kimseyi bulamamıştık o yüzden güvenemiyoruz da. Eşim de başka bir doktora gitmeyi teklif ediyor ama ben emin olamıyorum. Perinatolog bir şey çıkmaz dediyse çok iyi değil mi çok sevindim sizin adınıza😊
Umutluyuz10 Amin teşekkür ederim. 34 de kadar hastanedeyim tam net olmamakla 34 dedi drlar. Bekletilenilinirse beklicek ama siz hafta olarak masallah 37 i gormussunuz. Belki bende bekleyebilirim.
Ferda_ Evet beni de bir noktada rahatlatan o cümlesi olmuştu haftalar sonra. Ama yine de zaman yaklaştıkça endişelerim artıyor , doğum yapmakla ilgili tek düşüncem bebeğim sağlıklı doğacak mı düşüncesi açıkçası. Ama kendinize zehir etmeyin bu günleri düşünüp , bana hep öyle söylediler. Sizi çok iyi anlıyorum, Rabbim dermansız dert vermesin. İstanbul’da mı yaşıyorsunuz ? Hangi hastanelerde takiplisiniz
Frdvs-1038 Benim bebeğimle ilgili hiç öyle bir yorumda bulunmadılar, hatta aksine ben sormuştum erken mi doğması gerekecek diye onlar hayır sen normal doğumunu ne zaman olacaksa yapacaksın şu an anne karnında hiç bir şey yapamayız zaten demişlerdi. Doğması ve ilk kakasını yapmasındaki aşama önemli demişlerdi bana .
Umutluyuz10 ben de düşünmemek için uğraşıyorum zaten doktorların da dediği gibi doğana kadar elimizden bir şey gelmeyecek. Allah hayırlı ve sağlıklı ömür versin çocuklarımıza. Konyada yaşıyorum, doktorumun kliniği var ama doğumu anlaşmalı olduğu 2 hastane var orada yaptırıyor. Hiç devlete gitmedim ama şehir hastanesine ya da başka bit hastaneye gidip kayıt açtırmam bu durumda önemli mi acaba bilginiz var mı? Yenidoğan servisi şehir hastanesinde var mesela aksi bir durumda doğum için oraya gittiğimde devlette hiç kaydınız yok alamayız derler mi?
Ferda_ Ben perinatoloji için araştırma hastanesini tercih etmiştim çokta güzel ilgilenip baktılar. Bana kalırsa bir kayıt açtırıp görünmenizi tavsiye ederim. Öyle bir durumda kayıtsız işlem yapmayız demezler bence ama hastanede kaydınızın olması da bence önemli, alabiliyorsanız bir perinatoloji randevusu alıp görünün derim
İnşallah bir şey değildir çok geçmiş olsun
Tombiginarasindakipatates inşallah teşekkür ederim
Umutluyuz10 perinatoloji direkt randevu vermiyor diye biliyorum ama şehir hastanesinde önce bir kadın doğumdan randevu almaktan yanayım. Teşekkür ederim bilgileriniz ve cevaplarınız için. Allah yardımcımız olsun, sağlıkla sıhhatle kavuşalım yavrularımıza inşallah 🌸
Ferda_ Evet doğru ya, önce devlette bir kadın dogumcuya gidip yeşil alan açtırmanız gerek o şekilde veriyorlar randevuyu . Amin inşallah sağlıkla alalım çocuklarımızı 🙏🙏💐
Umutluyuz10 Evet anne karnında hiç bir müdahale yapılmıyor.