Kızlar arkadaşımı çatısı dar olduğundan sezaryene alacaklarmış anlamadım açılması mı yok belki olacaktı sonuçta devlette 41 e kadar bile bekleniyor benimde çatım dar doktorum ilk gebelikte dar olur zaten demişti muayene bile etmedi hatta alttan doğumda edecek galiba. Özel hastane zorlamadan direkt sezaryene itiyor gibi saçma geldi bana belkide suniyle vs dogurabilirdi kız
İlk doğum çatı dar diye sezaryene alınır mı 39.haftada
Banada dar demisti doktor ama sirek sezaryen demedi 41. Haftada yatis yapildi suni verildi
Kubra3454 O durum şöyle, hiç açılma yok, rahim ağzında kısalma veya yumuşama yok, hafta ileri ve çatı dar/basık. Bu durumda kolay bir normal doğum olma olasılığı yok diyorlar. Suni sancı verildiğinde tam açıklık çok yüksek olasılıkla bu durumdaki gebede olmuyormuş. Bu sebeple ben de 39+4te sezaryen oldum. Çünkü doktorum dedi ki sezaryen diye yalvarırsın, yalvarmazsan bile doğum çok zor olur ıkınacak halin kalmaz 1 ay oturamayacağın düzensiz kesilerin olur. Bebeğin riske girer. Şimdi böyleyken ben normal bekliyorum diyemedim.
Kubra3454 şuan aynı şey benim için de geçerli Kübra hanım bebeğimin başı büyük ilk gebeligim salı günü muayenem var çatıya bakılacak eğer dar ise doktorum bebeğimizi de sizi de tehlikeye atmam sezeryan günü veririm dedi 39+2yiz