tazebiirannee Kızlar ben ilk doğumumu sezaryen oldum sonda takılmadı, doğumdan önce lavman yapmışlardı belki ondan da olabilir. Şimdi aklıma takıldı 2.ye hamileyim ama her sezaryen de zorunlu mu bu sonda takma işi ben istemiyorum 😄 ilkinde takmamışlardı ne güzel
Melekyeni tazebiirannee zorunlu diye biliyorum bende takmıştılar uyuşturduktan sonra takmalarını istemiştim bişey hissetmedim ama çıkarınca baya yanma olmuştu
seyma0661 tazebiirannee sondayı takmama imkanları varmıymış ya ilk defa duydum 🥹 keşke takmasalar en korktuğum kısımlardan biri… Bide sondayı neden takıyorlar bedenimiz uyuşuk olduğu için tuvaletimizi kaçırırız diye mi?
3bebeannesi_ tazebiirannee 3.hamileliğim sezeryan olmak zorun da kaldım. Bende taktılar. Sonda acısı bele yapılan iğneden daha hafif bence bende o iğne çok ağrmıştı
umrumdadegil tazebiirannee ilk defa takmama gibi bir şey duydum çok ilginç bana taşımışlardı zorunlu diye biliyorum
Dmlakrbg seyma0661 tabii ki. Kaç saat kalkmadan yatıyorsun ve serum falan veriliyor. O nereye gidecek? Bir sürü idrar doluyo torbaya mesela. Ama bana uyuştuktan sonra takıldı. Hiç hissetmedim. Tabi şöyle bişe oldu. Doğumdan hmn sonra idrar yolu enfeksiyonu oldum. Titreme ateş öldürdü beni. Önce anlamadık. Yanmada oluyodu ama ben dikişlerde var ya, ona da bağlıyodum. Çok anlayamadım. Terden ateşten ölecektim kaç gün. Meğerse iye olmuş. Crp olmuş 430. Damardan antibiyotik aldımda kendime geldim. Çok kötüydüm. Kesinlikle sondadan o kdr oldu diyorum ben
tazebiirannee seyma0661 evet ondan dolayı 🫠 valla dediğim gibi ilkinde bana takılmadı zaten spinal sezaryen oldum ama keşke bunda da takmasalar hiç istemiyorum
tazebiirannee 3bebeannesi_ ben spinal oldum ama acı falan yoktu bende bazılarında çok ağrı yapıyomuş yani hatta doğumdan sonra bel ağrısı kalan bile oluyomuş
seyma0661 Dmlakrbg ay baya kötü olmuş benim bebeğim de makat geliş böyle giderse sezeryan olcam 37+0 bu saatten sonra dönmez heralde :(
htcsrcm Bende çok korkuyorumdum hiç korkulacak bir şeyi yokmuş. Çünkü idrara sıkışıktım bilmeden tuvalete gitmeye fırsatım olmamıştı. Meğerse sıkışık olunca hiç acımıyormuş saniyede poşet dolup bir rahatlama gelmişti ki anlatamam. 😃
tazebiirannee htcsrcm bana doğuma girmeden lavman yapıldı işte içimde bi şey kalmadı 😄 belki de o yüzden takmadılar diye düşündüm zaten 1-2 saate ayaklarımın uyuşukluğu geçmişti
tospikk1 seyma0661 benim kardeşim doğum vaktine kadar makat gelişti sancı gelince dönmüş doktor öyle söylemişti anneme
Dmlakrbg seyma0661 korkmayın herkeste aynı olacak diye bişe yok. Ben şu an yine hamileyim. 34 hafta olduk şükür. Doktorum dedi bu kez kendim takıcam sondayı ve yumuşak uçlu var. Ondan takarım dedi. Benim brz üzüntüde tetikledi sanırım. Erken doğurdum. Bebeğim hastanede. Ne olacağı belirsiz. Ağlama krizlerim oluyordu evde. Hepsi birbirine karışmıştı😢
seyma0661 tospikk1 ay hadi hayırlısı hangisi hakkımızda kolayıysa o olsun insallah. Zaten devlete gidiyorum doktorum sancı vs gelene kadar bekleriz demişti
tazebiirannee umrumdadegil valla bana takmadılar ya doğuma girmeden lavman yapıldı sonra aldım da hasta bezi takılıydı hatta odaya gelince kendi aldığım depend bezlerinden giymiştim
tospikk1 seyma0661 ben dr hiç taktırmadım nasıl bişey bilmiyorum ama korkusu var sanırım okuduklarımdan kaynaklı hepimiz için hayırlısı neyse o olsun inşallah
Selin3434 tazebiirannee zorunlu mutlaka takilmistir lavmanla sonda farkli ki zaten sonda idrar için lavman büyük tuvalet için yapilir.
tazebiirannee Selin3434 valla doğumdan odaya geldiğimde öyle bi şey yoktu hasta bezi vardı altımda sonra da bi şey takılmadı zaten
seyma0661 Dmlakrbg öyle tabi herkesin süreci farklı Allah yavrularımıza vaktinde sağlıkla kavuşmamızı nasip etsin
umrumdadegil tazebiirannee bana da yapılmıştı lavman normal doğum olacaktı 12 saat geçti üstünden hatta hiç bişey yiyip içmedim ama yinede taktılar