Merhaba hanımlar ikinci hamileliğim uzun süredir buralardayım çok doğum hikayesi okudum ama malesef benim doğumum çok iyi geçmedi 29. Haftaya kadar herşey normaldi tansiyonum 12.8 di nolduysa bundan sonra oldu 30. Hafta 15.8 sonra artarak devam etti devlet hastanesinde takipliydim doktorum herhangi bişey demedi bebek iki hafta geriden geliyo geç döllenmiş dedi son adet tarihim 28 mayısken 4 haziran dedi yolladı sobraki kobtrolümde başka doktora göründüm nst istedi 34 haftayken bebeğin kalp atışını beğenmedi 34 haftalık bebek böyle olmaz dedi beni acile yollayıp serum taktırdı acildeki nöbetci doktorda geç döllenme olmuş senin döllenme tarihin 6 haziran deyip tansiyon ilacı yazıp yolladı iki hafta tansiyon takibi yaptım evde tansiyon aleti ile, hep 14,15,16,17 yükseldikçe yükseldi bende biraz daha idare edyim bebeğim biraz daha karnımda dursun diye korkumdan ambulans çağırmadım en son eşim gece vardiyasındayken mideme bi aürı girdi öyle böyle değil sabaha kadar kıvrandım sabah eşim geldi dedim bn çok kötüyüm hemen ambulansı aradı ambulansta tansiyonum 22 ye çıkmış damar yolu açacaklar damardan kan gelmiyo resmen acilegittik bana bi serum takıldı,doktor tahlil istedi hemen nst ye bağladılar bebeğin kalp atışları kesik kesik,ultrosana baktı bebeğe kan kesik kesik gidşyo ameliyata alabiliriz yakınlarına haber ver dedi sonrasında kalçadan ciğer geliştirici iğne yaptılar,15 dakikada bir 4 tane hap yutturdular sonra tahlil sonuçlarım çok lötü çıkınca doktor acil seni sezeryana alıyoruz çabuk dedi,eşimi aradım dedim bn sezeryana giriyorum kızım var bi tane 3 yaşında hemen onu babaannesine bırak evdeki hastane çantasını al gel,annemi aradım anne dedim bn ameliyata giriyorum hemen gel bu arada annem istanbulda kardeşimin yanında ben maraştayım,,neyse beni apar topar üstümü çıkartıp bağırttıra bağırttıra sondamı takım ameliyathaneye indirdiler yalvardım nolur beni uyutun piskolojim bozuldu korkuyodum zaten belden uyuşturduktan sonra ağzıma bişey taktılaro an gitmişim bn hiçbişey hatırlamıyorum gözümü bi açtım yoğunbakımdayım bebeğim küvezde 36 haftalık olması gerekirken 34 haftalık doğdu geç döllenme sebebi ile ama bebek malesef 30. Haftadan sonra gelişmeyi bırakmış 1500 gr doğdu ve küvezde yavrum,kucağıma bile alamadım yavrumu,2gün yoğun bakımda kaldım zor toparladılar beni şuan 21 gün oldu doğum yapalı 2 şubatta doğum yaptım hala sezeyan yerim iyileşmedi,bebeğim 1900 gr olmuş bağırsakları gelişmemiş bağırsaklarını tedavi ediyorlar bi hafta solunum cihazıyla nefes aldı anne sütü veriyolar azar azar artırıyolarmış rabbim sağlıklı sıhatli bize bağışlasın inş..sormak istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz umarım kimse böyle bişey yaşamaz inşallah.