anneolmakneguzel_ @hamcokelek33 @arasmoms_ @efeduru
Benim sat 23 Ağustos ona göre ben 27 haftalık hamile olmam gerekiyor. Ama özelde gittiğim doktor bunu hep 2 hafta geriden götürdü. Sorduğumda ölçüm bu şekilde dedi bende çok sorgulamadm nedense:( Ve bu doktor her ay gidişimde sadece o anki gelişimi hakkında (boy kilo vs) bilgi veriyordu ve gelişimi iyi mi diyince iyi diyodu. Yani hiç önceki aya oranla gelişimini değerlendirmedi/ kıyaslamadı.
En son bu cumartesi günü ben neden sat a göre 27 size göre 25 haftalık, gelişimi nasıl dediğimde bi önceki ayki değerlere bakarak gelişimi konusunda net bilgi ediniriz deyince ben şaşırdım çünkü şimdiye kadar hiç öyle bakmadan hep gelişiminin normal olduğunu söyledi. Sonra ben bursa şehir Hastanesi’ne gittim bugün ve ordaki doktor tüm ultrason sonuçlarına bakıp ilk haftalarda bebeğimin gelişiminin geriden geldiğini söyledi ve o yüzden perinatolojiye sevk etti.
O yüzden sadece benim gittiğim doktor mu o şekilde yapıyor yoksa her ay bi önceki aya göre değerlendirme yapıyor mu onu sormak istedim sizlere