Bebininannesi Nasıl bıraktınız? Zaten günde maksimum 3-4 tane içen biriydim ama saatlerim, rutinlerim vardı. 1 aylık hamileyim, 1.5 haftadır yani öğrendiğimden beri içmedim ama zor dayanıyorum. Nasıl yaptınız?
obli Bebininannesi siz yine iyi ben günde yarım paket içen biriydim ve 15 senedir… direk kestim azaltarak bırakamazsınız. Size sigarayı hatırlatan rutinlerinizden uzak durun kahve içmek gibi. Aklınıza geldikçe su için, kuruyemiş yiyin başka şeylere odaklanın.
Tugceelanaz Bebininannesi Kahvenın yanında çocukları uyuttukdan sonra en büyük zevkimdi . Öğrendiğim an biraktım her 3 gebeliğimdede. Viedolar var youtubada orda bakabilirsin sigara dumanın ne kadar zararlı olduğuna bebeğine . İnşallah bırakabilirsin🤲🏻 çok zor benim bile hâla arada canım istiyor 😣
taskirannursel61 Bebininannesi ben 31 haftalığımlk 3 ay dikkat ettim sonrası 5 6 taneyi buluyor vicdanen çok kötüyüm ama içmeyince çok stres yapıyorum bu bana daha zarar veriyor
tomrisinaannesi Bebininannesi ay bu belayı bende yaşadım ilk 3 ay günde 1-2 içtim sonra kabuslar görmeye başlayarak bıraktım vicdan azabından kıvranıyordum artık 29 Ocak da sezaryen oldum aşırı heyecanlıydım sezaryen öncesi bi tane yaktım rahatlamak için bebeğim çok sağlıklı doğdu neyse ki 3080 doğdu emzirme dönemindeyim bi rahatlama geldi yine günde 2-3 içmeye başladım çoğunlukla içmedim kesinlikle size için de demiyorum sadece vicdanınızın sesini dinleyin
Bebininannesi obli içmiyorum kahve evet ama az önce yemek yedim mesela. Gözümün önünde duruyorlar bir de aromalı, mentollü falan bir sürü paket var. Eşim de içiyor. Şu an yerimden kalkmamak için zor duruyorum 🫢🫢
obli Bebininannesi valla şuan evde Türk kahvesi kokusu eşim balkonda sigara kahve keyfi yapıyor😄 ama içmiyorum hamile kaldığımdan beri bir kere kahve içtim düşünün. Çünkü benim için kahve ancak sigarayla zevkli olan bir şey. Arada bir canım istemiyor desem yalan olmaz çünkü ben unutsam beynim unutmuyor maalesef. Ama bebeğim için bu fedakarlığı yapmak zorundayım onu sigaraya maruz bırakamam. Eminim siz de yapabilirsiniz ilk bir hafta zor olacak belki ama sonra alışacaksınız☺️
Bebininannesi Tugceelanaz okudum internetten bir sürü şey. Ama sanki o yazılanlar hep bir paket içenler içinmiş gibi geliyor. Kimse günde bi tane için bir şey yazmamış.
Tugceelanaz Bebininannesi Bende sadece akşamları keyif yapmak için içiyordum max 4 tane Ama o bile beni huzursuz ederdi sanırım. Bazi doktorlar izin veriyor diye biliyorum 1-2 tane için doğru bulmuyorum tabiki. Doktoruna danışa bilirsin
Giqu Bebininannesi chat gpt ile yazışın öyleyse, hamilelikte günde 1 sigara içmenin etkileri nedir gibi sorular sorun. Ben 16 yıldır günde 1 paket içen biriydim. Bıraktım.
Morrinah Ben 3 aylık hamileyim açıkçası günde 2 yada 3 tane içiyordum abarttığımda da 6 vs geçmiyordum taaa ki pıhtılaşmam çıkana kadar hergün iğne vuruluyorum ki hayatta en korktuğum şeydir dedim buna katlanıyorsam sigaraya da katlanırım zaten hafif sigara içiyordum ama bebeğe tam doğrudan zararı olmasada erken doğum plesenta ile ilgili sorunlar da göz ardı edilmeyecek sorunlar ben bıraktım ama bırakamayan içinde yaşadığı stres daha çok sorun olduğundan anlıyorum bırakamamalarını sağlıklı bir şekilde kucağımıza alallım inşallah
Bebininannesi Morrinah kan pıhtılaşması sorunu mu, bunu ilk duydum. Geçmiş olsun. İlk bebeğim 1 aylık henüz yeni yeni duyuyor, öğreniyorum. Sağlıkla aşalım inşallah kucağımıza, amin.
Bebininannesi taskirannursel61 ilk üç ay daha zararlıymış galiba. İçen çok oldu çevremde bir şekilde sağlıklı doğum da yaptılar. İnsan işte hep kendine göre olanı örnek görüyor.
Giqu Bebininannesi 4 gün içinde. İlk gün 20’den 4’e düşürdüm, sonra 2’ye, 4. Gün de 1 tane içtim ve bir daha içmedim. 6. Haftada bırakmış oldum.
Gulsahs Günde 1.5 paket bitiren biriydim hamile olduğumu öğrendiğim an bıraktım birazda eşim vicdan yaptırdı çocukta hastalık olur vs diye ilk aylar biraz zordu ama kafanızı birşeyle meşgul edince aklınıza dahi gelmiyor en önemlisi çocuğunuzun sağlığı söz konusu olunca kötü olan herşeyden uzak durmaya çalışıyorsunuz 7 aydır içmiyorum bazen rüyama giriyor gene de içmiyorum tiksinmedim de kaldı öyle 😂
Bebininannesi Gulsahs inşallah tiksineceğim zamanlar geldiğinde ilk ondan tiksinirim. Eşim içiyor. Ben bu başlığı açalı 1 saatten fazla olmuştur hala içmedim okuyup okuyup oturuyorum 😄😄
Gulsahs Bebininannesi benim eşimde içiyor bazen tiksiniyorum ama aklınız getirmeyin bol bol su için ve sakız çiğneyin iyi geliyor
tomrisinaannesi Bebininannesi bu arada bana doktorum tam tersini söylemişti ilk 3 ay bebek sizin yediğiniz içtiğinizden değil depolardan besleniyor demişti ilk 3 ay sonrası bebeğin keşif ve gelişim evresi olduğu için daha zararlı demişti bilmiyorum herkes bir şey söylüyor