Cxwt benim doktorum bunun evde ki ışıkla hiçbir ilgisinin olmadığını kan yıkılmasına bağlı olduğunu söylemişti ve her bebekte az veya çok oluyor önce devlete gittim panik değer 15 çıktı 4 saat sonra tekrar kan alındı 13’e düşmüştü içime sinmedi özel de ki takipli doktoruma gittim 12’ydi doktora hocam yükselir mi dedim size bağlı dedi 2 gün boyunca kan alındığı için artık bebeğimin yorulduğunu düşündüm 16’dan sonrası fototerapiymiş yatıralım dedim doktoruma en doğru kararı verdin dedi çünkü basit bir rahatsızlıktan dolayı hastaneye git gel yapmayı çok saçma buldum artı bebeğim uyanmak istemiyordu 24 saat yattı çıktı bu esnada 3 saatte bir kan şekerine bakıldı sarılıktan dolayı uyumuyormuş gayet güzeldi değeri idrar testleri yapıldı onlar da iyi geldi bu esnada bende bebeğimin yanında aynı odada yattım sıkılınca aldım besledim geri ışığa koydum ertesi gün 1.5 mg’a düştü ve çıktık doktorum riskiniz bitti tamamen tekrarlamaz dedi gerçekten tekrarlamadı ve bebeğim 20 günlük fototerapiye girerken 2780’di kilosu şu an 3800 o kadar iyi toparladı ki size de tek önerim fototerapi her gün kafaya takıp sürekli kan vermektense 1 gün yıpranmak daha mantıklı geliyor Allah korusun ben eve götürmek hiç istemedim bebeğimi çünkü evde değerin yükselip yükselmeyeceğini anlamayacaktım “doktorlar bile ışığın yanılttığını söyleyip test alıyorlar” kiii çok yükseldiğinde beyin hasarına kadar gidiyor yani bu riski almaktansa fototerapi yaptırın derim doktorum kendi çocuklarının birini 10 diğerini 8 değerle yatırdığını da söyledi 🙏🏻