ozgeozz Hep okurdum buradaki doğum hikayelerini allahım bana da güzel ve kolay doğum nasip et diye dua ederdim, dualarım kabul oldu🙏🏻 öncelikle rabbim herkese kolay güzel doğumlar nasip etsin. Her doğum bireyin kendisine özel ama asla çevrenizde kötü olumsuz konuşan insanlara aldırış etmeyin hep pozitif olun zaten sırasıyla hepsi oluyor ne kadar sakin kalırsanız her şey o kadar güzel ilerliyor. Benim doğum hikayem de bir pazar gecesi hafif adet sancısına benzeyen ara ara giren ağrılarım olmuştu artık doğumun yaklaştığını hissetmiştim öncesinde cumartesi akşamı da nişanım gelmişti daha sonrasında pazartesi günü doktoruma kontrole gittiğimde Nst de sancıma baktı ve alttan muayene etti yarım cm açıklığım olduğunu ve eve gidip uyumamı ve beklememi söyledi eve geldiğimde 1 saat kadar uyudum daha sonrasında sıcak duşa girip pilates topunda hareketler yaptım açıklığın ilerlemesi için bir yandan da kasılmaların sıklığını takip ettim . Kasılmalar 4 dakikada 1 e düştüğünde hastaneye gittik. Tekrar muayene olduğumda açıklığım 5cmdi. Hastanede tekrar sıcak duş ve pilates topu üzerinde hareketler yaptıktan sonra benim havuza girmem ve açıklığım 8cm olmuştu. Tam açılmada da bir kaç ıkınmayla bebeğimi kucağıma aldım. İşte o an tarife edemeyeceğim en güzel duygu🥹🤲 allahım dileyen herkese nasip etsin…
XBurcuburcu ozgeozz tebrikler sağlıkla büyüsün yavrucak 😍🥳🎶 çok kolay ve sorunsuz bir süreç olmuş ne güzel anlattınız darısı başımıza🤲🤩
Meryeli ozgeozz merhaba, evladınızı kucağınıza almışsınız tebrik ederim. Normalde ağrı eşiğiniz nasıldır ? Bir de doktorunuz volkan bey miydi ? Suda doğum olduğu için sordum. Beklediğiniz sancıları mıydı tarif ederseniz tam nasıldı doğum anı ve önceki 1 saat ? Korkmak için değil bilinçli olmak adına soruyorum :) teşekkürler 🌸
Giqu ozgeozz tebrik ederim, sağlıkla büyüsün evladınız sizinle birlikte uzunca süre🌸 ilk doğumunuz muydu, hamilelikte doğumu kolaylaştırmak için yaptığınız bir şeyler oldu mu, bir de yaşınızı sorabilir miyim? 😊şimdiden teşekkürler🌷
Mercan0652 ozgeozz Suyunuz gelmedi mi o kısmı yazmamışsiniz ama su geldikten sonra sancı daha artıyor diye biliyorum ya da Suda doğum olduğu için mi hafif oldu bilemedim
ozgeozz Meryeli şöyle söyleyim ben normalde adet sancısına dayanamazdım hemen ağrı kesici içerdim. Doğum sancısını da ona benzetirlerdi hep insanlar. Bence herkesin vücut yapısına göre yada dayanma gücüne bağlı olarak değişebiliyor. Benim sancılarım öyle aman allahım bu nasıl bi sancıymış diyebileceğim türden olmadı çok şükür. Ben her sancı girdiğinde hep sakinlikle karşıladım son ana kadar, bence o an sakin kalabilmek ve nefes taktiğini kullanmak çok önemli. Doğumdan sonrasıda zor olmadı. Doktorum evet volkan hocaydı
Meryeli ozgeozz doktor hastane ve ebelerden memnun kaldınız mı ? Bana tavsiye edeceğiniz bi şey olur mu özellikle, yanıma almam gereken veya beni doğum anında rahatlatacağına inandığınız herhangi bi şey :) bende aynı hastaneyi düşünüyorum. Gebe okulu varmış katıldınız mı ?
ozgeozz Meryeli Size olumsuz söyleyebileceğim bir şey yok çünkü ben her şeyden çok memnun kaldım doğumu da Allah kalbime göre verdi. hastanede ki çalışanlar çok ilgiliydi hemşire vs. Benim ebem özeldi doktorumun çalıştığı özel ebe vardı aynı zamanda yoga eğitmenimdi kendisi 20. Haftamdan itibaren beraberdik. Ama hastanenin ebeleri de iyi doğuma oda girmişti ismini şuan unuttum hatırlamıyorum. Ben yanıma herhangi bir şey almadım beni rahatlatması için. Ebe desteği gerçekten çok önemli beni rahatlatan doğum öncesi sonrası o oldu. Hastanenin gebe okulu varmış sanırım ona katılmadım ama doktorumun yaptığı doğuma hazırlık eğitimleri vardı ona katılmıştım
ozgeozz Giqu Giqu amin çok teşekkürler 🌸 ilk doğumum ben 20. Haftadan itibaren hamile yogasına başlamıştım ve sürekli hareket halindeydim yürüyordum son 1-2 haftama yakında evde pilates topunda ekstra kendim hareketler yapıyordum. 29 yaşındayım
ozgeozz Mercan0652 benim suyum gelmedi hastanede suyumu patlattılar 7 cm açılmam vardı su patladıktan sonra belime ağrı girdi masaj yapıldı sonra sıcak duşa girdim o sırada havuz hazırlanıyordu. Herşey hızlı ilerledi açılmamda öyle oldu gece 12 buçukta hastaneye giriş yaptım 2 de havuza suya girdim. Sabaha karşı 5 de doğum gerçekleşti ☺️
_umudumvar_01_ ozgeozz maşallah ne güzel geçmiş doğumunuz rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah 🤲🏻 bende istiyordum suda doğum ama kızım iki gün kalbi yavaşlayınca acil sezaryen oldum. Ama sanırım sezaryen doğum yapanlar da suda yapabiliyormuş doğru mu acaba daha araştıramadım 2.için tedaviye yemi başladım daha
ozgeozz _umudumvar_01_ aminnn çok sağolun 🙏🏻🤲 sizinde böylesi nasipmiş yavrunuza kavuşmuşsunuz ☺️ evet sezeryan yapanlarda suda doğum yapabiliyor
Mercan0652 ozgeozz 12 ile 5 arası sanciniz az mı oldu yani dayanilmaz olmadı mı çabuk açılma olmuş senin ya ne güzel.
_umudumvar_01_ ozgeozz siz tam olarak nerde yaptınız peki ben adanadayım ama Yusuf olgaç var onu takip ediyorum sürekli ona giderim diye ama çok mu yüksektir fiyatlar bari şimdiden hazırlık yaparım 😁
ozgeozz _umudumvar_01_ İzmir’de yaptım doğumu Yusuf hocada çok iyi bir hocadır. Benim kendi doktorumun da arkadaşı. İstanbul’da ki fiyatları bilmiyorum
_umudumvar_01_ ozgeozz anladım peki siz ne kadara yaptınız orda ve doktorunuzun ismi soyismi nedir?☺️
ozgeozz _umudumvar_01_ volkan serhat dede. Doktor doğum ücreti 70 bin hastane ücreti 34 bin suda doğum ücreti 13 bin