• Öneri
  • İki çocuk arası eşitlik?

Merhaba güzel anneler ve anne adayları😇 dün oğlumun iki yaş doğum gününü kutladık ve yeniden hamileyim💐 doğum gününde, ailelerimizden hediyeler istemiştik, yapboz, scooter vs. Babam ikincinin cinsiyeti belli olsun hemen scooter alalım istediğin renk dedi. Görümcem de (LEGO tren seti ve ray köprü falan almışlardı) hemen alalım aynısından, cinsiyet farketmez nasıl olsa tren setinde dedi. Yani, bana garip geldi, her şeyden iki tane mi alacağız? Zaten varolan oyuncaklar ile birlikte oynarlar diye düşünüyordum, düşünüyorum… Oğlum büyüdüğü zaman, tren setini cocuklarina saklarsa, ikinci bebek ne saklayacakmis, eşitsizlik olurmuş. İki scooter varsa, her şeyden ikişer tane olmaliymis tarzı konusuldu bir an. Ay öyle saçma şey mi olur dedim de, acaba olmalı mı?

Ozgekiz Şuan için erken ama doğduğunda bişey alınca onada alınıyor, bi zaman sınra çocuk abisine ablasına özeniyor istiyor normal yani. ama doğmamış bebeğe almak doğsada kullanmasada almak saçma

Ozgekiz yok ya okadar da değil scooter iki tane normal tamam da, ay legoları da Çifter çifter alırsak evde yer kalmaz boşver 😁

obiranne3 mesela Yapı bloklarindan setlerimiz var birkaç tane, aynilari yerine farklı set alıp, çeşitliliği arttırmak mantıklı değil mi🤔

Suluk vs zaten ikişer ikişer alırım🥰 scooter, bisiklet de mecbur alınır 😇 oğluma termos almıştım, cinsiyetimiz belli olsun, hemen alacağım ya aynısı ya kızlar için olanından…

Ozgekiz saçma tabi ki 😂 her seyden iki tane alamazsınız ya çocuğun sevdiği şeyler olur büyüdükce başka istediği şeyler de ek olarak alınır ama bu bakıs acisi çok boş. Yani alınacak seyleri de şimdiden almanız çok gereksiz ona ihtiyacı olana kadar neler neler çıkıcak daha bismillah yani. Ha büyüdüğünde bazı seyleri zaten ikisine de aynı model isteyecekler ama şu an daha dogmamis cocuga daha buyuk cocuga alinabilecek seyleri alıp evde istif yapmak gereksiz kalabalık

momkrm19 belki de babam dedi diye demiş olabilirler😀 ama tren seti guzelmis, evladiyelikmis, iki çocuktan olan torunlarıma kalsinmis…

Şu an aklıma geldi, bende kalır oyuncaklar, geldiklerinde oynar torunlar 🤭

Ozgekiz ay bence biraz saçmalık gibi.. Yani şöyle benimde tam 2 yaşında bir kızım var ve 24 haftalık oğluma hamileyim. Scooter ya da bisiklet gibi tek kullanılacak şeyler tabii ki ikişer olabilir ama legoydu oyuncakto bunları da ikişer alırsak evde ter, cepte para kalmaz bacım.. Beraber oynamayı da yeri gelince oyuncak sırasını beklemeyi de bilmeleri gerekmez mi?

Ozgekiz aynen öyle yani anaları babaları her seferinde oyuncak taşımak zorunda kalmaz 🙈😁

Ozgekiz tabiki mantıklıı dediğiniz. ama şuan çocuğunuza scooter alındı diye bebeğin cinsiyeti belli olur olmaz ona almak saçma. burda haksızlık yapmıyosunuz. yaşı gelince alınması daha mantıklı değil mi

Ozgekiz
                Ben ikinci oğluma hamileyim.
                Hiçbir oyuncak sağlam kalmadı kardeşine mecbur yenisini alacağız ☺️
                O yüzden aldılarsa ne mutlu size ayırıp bi kenara koyun doğunca oynasın.
                Zaten ilerde onunki niye mavi benimki niye sarı diye bile kıskanıyolar. Fazladan olmasında bi sakınca yok bence

Ozgekiz canım benim düşünüp gönlünce alıyorlardır ama sen de başka ihtiyacını söylerim bunlar yeter treni birine scoterı birine koyarım diye güzelce gönüllerince söyle illaki orta yol bulunur benimde tek oğlum vardı ilk oğlumun da herşeyi iki tane olmuştu hem kendi ailem alıyordu hem kayınvalidem gil, itfaiyeye taktıysa kafasını 2-3 tane itfaiyesi oluyordu, ambulansa ondan kaçtane oluyordu. Yani bu onların gönüllerinden geçen bişey

Ozgekiz insanlar bunu çok karıştırıyor maalesef adaletli olmak iki kişiye aynı şeyi vermek değil. Birinci cocuk bebek ister ikinci cocuga bebek sevmediği halde bebek alırsanız bu adaletsizlik oluyor. Herkes sevdiği şeyi alırsa adaletli olur veya annenin cocuklarına ‘aynı’ davranması. Her cocuk farklı ve ilgisi farklı. Bence sizi üzmemek icin onada alırız gibi demek istemişler bence cok tatlış..

Edafmo kesinlikle katılıyorum… Hem onları nerede muhafaza edeceğim? Bir de madem o kadar para vereceğiz, başka oyuncaklar almak daha mantıklı, çeşit olur 🤷🏻‍♀️ onların çocuklarına kalsinmis, yani benim çocuklarımı geçtim, torunlarimin eşitliğini düşünerek söylediler sanırım 😄 ben de diyorum ki, sorun bende mi? Hiç öyle dusunmemistim

obiranne3 kesinlikle öyle, ben yanlış düşünüyormusum, bebisi düşünmüyor ve haksızlık yapiyormusum gibi bir algı oldu (hamilelik alinganligi olabilir🤷🏻‍♀️). Sanki tüm aileler çocuklarına her oyuncaktan ikişer ikişer alıyormuş da garipsemem garipmis gibi…

_biranneadayi oyuncaklarımiz sağlam şu an için ve kırılan kumbaramiz var evde. Kırılan oyuncakları bir sepette biriktiriyoruz, sepet dolunca oturup hepsini tamir ediyoruz, yapıştır vidala vs şeklinde 😊 kafam karıştı şimdi 🥹 ben iki tane aynı oyuncak saçma gibi düşünüyordum çünkü 🥹

Melikeakkc evet evet, geçen altı ay traktör diye dolaniyorduk, aynı traktorun renklerini aldığı oldu… Dedeler, dayı, halalar alıyor zaten mutlu olduğunu görmek için… Bize kalmıyor bile 😊 trenle ikisi oynasınlar, scooter alınabilir tabi ki minise de😇 mesela ilk doğum gününde oğluma salıncak alınmıştı, çadır vs almislardi annemler, şimdi iki çadırı ne yapayim evde 🥹 hoş, Ikeada bir model beğendim alınabilir hahahha🤭 iki yeğenim var, araları 21 ay ve evde çadır, salıncak gibi seylerden ikişer tane var ama bizim evimiz o kadar büyük değil 🥹

ipekuygun2509 hevesliler bir torun daha geliyor diye 😊 katılıyorum, duygusal açıdan eşitlik durumuna. Herkese ihtiyacı olanı vermek en dogrusu… Bir an yanlış düşünüyorum gibi hissettim. İki çocuklu annelerden fikir almak istedim 🥰

Aydn yaş aralığı kaç acaba çocuklarınızda😇

• Aydn bunu yanıtladı.