2019taha İlk gebeliğimde yüksek tansıyondan erken doğum yaptım ikinci gebeliğimde de ilaç kullanıyorum ama aklıma o günler geliyor yine erken doğum olursa diye benim gb hipertansiyon olan varmı
Queen3524 2019taha Benim suan var ilk gebeliğim aspirin içtim 33.haftaya kadar suan iğne vuruluyorum. 29.haftadada adalat+alfamet başladım her hafta idrar+kan veriyorum şükür 36+4 olduk. 2-3 seferde hastanede yattım bu arada 🫣
Hshshzgsghzhshs 2019taha kaç haftalıkken yaptınız bende 33+4 haftalık oldum yüksek tansiyondan yatırdılar 4 gündür ilaç veriyorlar korkuyorum bende
Suuu-- 2019taha Ben şuan Tansiyondan Yatıyorum Canım , İlaç kullanmıyorum ama Takip ediliyoruz Serum Kan sulandırıcı falan veriyorlar , Tansiyonum çıkınca ilaç veriyorlar
feynnur 2019taha ya benim bütün gün başım ağrıyo kulaklarım çınlıyor uğulduyo kötü oluyorum. Ölçüyorum 12 8. Akşama kadar uzanıyorum akşam tekrar ölçüyorum yine aynı baş ağrısı 14 9. Donra düşürmek için uğraşıyorum limom sarımsak su vs. 3-4 saat sürüyo düşmesi. Önce 13 e düşüyo sonra sabah kalktığımda 12 yi görüyorum. 24 hafta oldum. Baş ağrıdığında tansiyonum çıkıyo anlıyodum ama artık o da değişti başım ağrıyo ama tansiyonum ne zaman çıktığını anlamıyorum. Size şunu sormak istiyorum. Tansiyonum çıkınca düşürmeye uğraşıyorum 14 e çıkıyor. Uğraşıp düşüyorum. Ama 4 saat sürüyor en az. Bu uzun bi süre mi? Eğer düşmezse acile giderim diye düşünüyorum ama 4 saate düşüyor limon sarımsak soğuk su falan ile. Acaba bu sürede zarar görür mü bebek? Bu uzun bi süre mi?
2019taha Hshshzgsghzhshs 30 haftalıktı 1/500 kg doğdu küvezde kaldı 3 ay şuan 5 yaşında gayet iyi şükürler olsun ama tekrar hamlileyşm ve yine Tansıyon var tabi şuan dikkat ediyorum umarım öyle olmaz
2019taha Hshshzgsghzhshs 34 ü geçerse korkmayın inşallah belkide almazlar da bende yattım haftalarca ama aldılar 30 haftalıkken
Queen3524 2019taha teşekkürler zaten doktor dedi 37 yada 38 de alıcam yani çok az kaldı sonuna geldim 10 gün kadar dayanabilirim inşallah 🥲🥲🥲🥲
Queen3524 2019taha Bu haftaya kadar yoktu ilk kez cuma tahlilde çok hafif çıktı doktorum kanlarım falan herşey normal olunca tekrar yapacak perşembe günü enfeksiyondanda olabiliyormuş ona göre tarih vericek 37 yada 38 olarak ☺️
Suuu-- 2019taha Valla öyle yapcam tuzu tamamen kestik bide , artık ne yemem gerektiğini az çok öğrendim burda mutlaka her gün , Tavuk veya köfte var yoğurt var sebze var ,
Queen3524 2019taha sizde inşallah sorunsuz bu haftalara gelirsiniz sizin ilk gebelikte tansiyonn dışında ne belirti vardı
2019taha Suuu-- aynen bende yatınca Banada öyle verıyorlardı sıfır tuz sen eve gişndce yumurta ceviz yoğurdu hergun ye
Queen3524 2019taha Bu el ayak şişliği her hamilelikte oluyor genelde ondan çok mu farklı onu çözemedim okumuştum ama o ayrımı yapamıyorum kendimi çok inceliyorum çünkü ne olur ne olmaz diye