Sevimaltnn melissannesi benim doktorum ben sormadan kendi kesinlikle oruç yok gebelikte önermiyorum dedi
birkizanneesi melissannesi tutmayacağım. Allah affetsin bekarken de tutamıyordum mide rahatsızlığım, tansiyon düşüklüğüm ve kan şekeri de düşüklük olduğu için tutamıyorum. Acillik oluyordum hamileyim yine tutmayacam zaten Allah hamilelere tutulması zorunlu kılmıyor. Birde benim doğum zaten ya ramazan içinde olacak ya da zamanında doğarsa bayram ya da bayram sonu doğacak belli de değil. Riskli gebeyim de aynı zaman da sezaryen olma ihtimalim çok yüksek
2cocuk2kopek birkizanneesi canım için rahat olsun zaten hamileler oruçta özürlü sayılır tutmaman günah değil senin ve bebeğin sağlığı önemli
Esmeh melissannesi ben ilk hamileligimde tuttum o zamanlar sanirim 29/30 haftalarımdaydım ve çok rahat geçti zaten öğlene kadar yatıyordum günün yarısı geçiyordu😅 Şimdi ise yeni hamileyim ve bi kere kaza orucu tuttum iftara zor dayandım ayakta duramıyordum bi çocuğum daha var belki o yüzden zor geldi veya daha yeni olduğu için zor gelmiş olabilir ama Ramazanda 9/10 haftalık olucam tutmiycam galiba bunda yada bir gün denerim baktım olmuyor zorlamanın bi manası yok tutmam.
Yetgineslihan Esmeh ikinci bebekte böyle bir sorun oluyor 😀 bende ilkinde tutmuştum dediğiniz gibi akşama kadar yatıyordum çünkü hiç zorlanmadım ama şimdi en geç 8de ayakta olan bir kızım var 12 saat geçer mi bilmiyorum bende 10 haftalık olcam ramazanda çok kararsızım
Parinas melissannesi ben ilk 2 gebelipimde 4 aylıktım hepsini tuttum. Bunda da öyle olacağım yine tutacağım. Doktorum ilk gebeliğimde son trimesterda izin vermiyorum ikinci trimester da olduğun için iftardan sonra bol su içmek kaydıyla tutabilirsin demişti. Bu gebeliğimde de sordum yine izin verdi. Son trimester da olsam tutmazdım ama susuzluk çok büyük sıkıntı bebek için
birkizanneesi 2cocuk2kopek evet canım o yüzden ramazan da her sene oruç tutamadığımdan çalışırdım sokak hayvanlarına mama alır dağıtırdım 15 kg luk 15 kg lık alır dağıtır doyururdum. Bu sene de öyle yapacam hem bebeğimin başı gözü sadakası için hem de sevap için. Birde hayvanlara aşığım zaten. Elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum.
2cocuk2kopek birkizanneesi yaa çok güzel . Allah gönlüne göre versin inşallah 🙏🏻 benim evde 2 tane köpeğim var 🥰
Melikeex melissannesi 31+6 dayım riskli gebeyim ilk gebeligimde de tutmadım sonradan telafisini yaptım bunda da aynı şekilde yapicam zaten dinde de emzikli ve hamile kadınların bu konuda bı zorunlulugu yok sonradan da telafi edilebilir
Esmeh Yetgineslihan öyle valla belki ilk olsaydı bu haftalara denk gelseydi yine tutabilirdim ama ilgi bekleyen küçük bir can da dışarıda Yorucu oluyor o yüzden
Zizizi AnayimBenAna_ 5 yıl önce ilk çocuğuma hamileyken tutamadım, 2 sene emzirdim tutamadım, sonra tekrar hamile kaldım tutamadım, onuda 2 yıldır emziriyorum, şimdi tam emzirmeyi bitiriyoruz, orucumu bu sene tutayım dedim, hamileyim 😵💫
AnayimBenAna_ Zizizi ben normaldede tutamıyorum düşük tansiyon problemim var hemen yatıp kalıyorum zaten zayıf biriyim doktorda tutmamı önermiyor. En son tutmaya çalıştığımda 37 kiloya düştüm dahada denemedim
_mucizem_ melissannesi ben oruç tutmamama rağmen çok kötü oluyorum. 30 haftaya girdim bu gün mide bulantısı, tansiyon düşmesi. Evde yalnızken bayılmaktan korkuyorum. Ben tutmayacağım açıkçası.
birkizanneesi 2cocuk2kopek Amin inşallah canım benim evde de kedi kızım 6 muhabbet çocuğum var. Onlar bizim bebeklerimiz 🥰evlattan farkları yok
Smiles melissannesi yanı benım iki çocuğum var hamileliğimin 3-4 ayı ikisindede yanılmazsam ramazana denk geldi ve tutmak istemedim ama oruçluyken doğuma gideni de duydum 🙆🏻♀️ bence size kalmış bi şey kimse kimseyi eleştiremez bu konuda
Bebisiminannesii melissannesi hayir , ztn 3 mart dogumum. Ama karnımızda bir can taşıyoruz, bence lohusalik bittikten sonra kazası yapılabilir, oncelik Allahin bize emaneti olan bebeklerimiz, gelişimi açısından iyi beslenmeliyiz.
Oguzela melissannesi 7 haftalık olduk şuan ama eşim asla izin vermem diyo ben çok istedim ama sanırım tutmicam ekim gibi doğum görünüyo doğumdan sonra aralık ayında tutarım inşallah bebek de küçük olur çok yormaz
dygsss Oguzela emzireceksiniz o zaman da yine beslenmeniz gerekecek bol su içmeniz gerekecek süt için