Nisbaral toparlanma sürecinde korse kullanmanın hiç bir faydası olmayacağı gibi , zararı da olabilir. Çünkü karın bölgesinin şeklini kazanmasında esas belirleyici olan kasların eski kuvvet ve uzunluklarına geri dönmesidir. Bu dönemde karın bölgesinin sarılıp bir şekilde hareketsiz hale getirilmesi bu kaslarda incelmeye - zayıflamaya neden olacaktır. Bu durumu kolu - bacağı kırılan kişilerde çok net olarak görebilirsiniz. Kol veya bacak alçıdan çıktıktan sonra kaslardaki incelme hemen görülebilir. Aynı mekanizma karın bölgesi için de geçerlidir. Karın bölgesindeki kasların yapması gerek görevi korseye yüklediğinizde , söz konusu kaslar zayıflayacak ve istemediğiniz bir durum ortaya çıkacaktır. Karın ve bel bölgesindeki kasların zayıflaması , özellikle bel fıtığı açısından da riskinizi artıracaktır. Benim doktorum buna benzer bi açıklama yapmıştı kiii doğum öncesi pilates yapıyordum egzersizle göbeğin gideceğine her ne kadar inanmasam da doğum sonrası bebekten fırsat buldukça yaptım 15 dakika günde 22 gün oldu karnım dümdüz yine de biraz yapıyla ilgili bir şey bence ben korse kullanmadım konforu bozuyor bence