aybukee10 irem_brk58 aa öyle mi ev içinde o zaman ona dikkat edeyim. Size magnezyum hapi vermemişti dimi ?kusura bakmayın soruyorum ama doktorumun dedikleri ile kıyaslıyorum insan mersk ediyor
irem_brk58 aybukee10 Yok magnezyumu vermedi bana ben sordum kullansam olur mu kasılmalara falan iyi geliyormuş dedim ister kullan ister kullanma senin tercihin demişti.
irem_brk58 aybukee10 İdrar tahlili ve idrar kültür tahlili yaptırdı. Tam kan sayımı, antihıv, protrombin zamanı,aort, antı hcv, hbsag gibi tahliller yapmıştı.
Emine_01 myangelson benimde 14. Haftamda serklaj oldum ayrıntılı ultrason haftamda öğrendim dikişlerim duruyor ama içten açılma var 12mm olmuş uzunluğu inşallah bende sizin gibi ileri haftaları görebilirim sizde sağlıkla alın kucağınıza inşallah
Eylul41 aybukee10 tam kan sayimi. Idrar tetkiki ve idrar kültürü. Birde kanda karaciger enzimleri ve hormon testi bakilir hamilelerde rutin olarak. Mesela benim hic tiroidim yokken 28. Haftamda rutin kan tahlilinde hipptiroid oldugu ortaya çıktı
Eylul41 Serap09 sanci cokmuydu 2 gundur hastanedeydim kasilmalardan dolayi 6 nst cekildi sadece 1 kez sanci denk geldi oda kasilma oldugu an cekildi. Kasilmalarim aşırı var ama artik rahim kendink doguma hazirliyor yalanci kasilmalar normal denildi zaten 6 7 gunde bir hastanedeyim takipte. Cok sukur 34+6 oldum endişem gecti ama kasilmalar cok olunca korkuyorum. Merak ettigim şey su açilma olup dikiş sag durmuş degilmi ? Nasil oluyorki dikişlerde acilmasi gerekmiyormuydu acaba . Benimde açılma yok kisalma yok serviks uzunlugu 43 mm. Dikişler zaten cok iyi diyor doktor. Ama bana kalkrsa doguracam asiri kasilma var bebegin hareketleride olabilir diyor doktor ayirt edemiyorum maalesef
Serap09 Eylul41 bnm sancim ntsde çıkmadı ama bnm vardı bebegin poposu sanci veriyordu bna belime vuruyordu dikişler sağlamdi serviks boyu 29 olmuştu ama yinede açıklık vardı bir parmak kadar dediler rahim patlar diyip 33+1 doğuma girdim sancim durmadigi icin
Eylul41 Serap09 ya benimde en korktuğum şey rahim yirtilmask patlamasi Yani nstde çıkmıyor bendede sanci yok ama kasilma var bebek bir yere toplaniyor cok keskin birsey oluyor top gibi oluyor kas kati kesiliyor sanki balon varmiş gibi sisiyor icerde taş var sanki. Ama agri sanci olmuyor insallah yalanci kasilmalardir rahim hazirlaniyordur falan. Zaten 10 marta sezaryan günü aldık umarım bir aksilik olmaz. Dikişlerde korkuyorum kasilma dikiş var diye rahime zarar verebilir o yuzden 37. Haftaya girer girmez alinacagim beklemyecekler ama umarim ki sag salim atlaririm şu süreci. Haftada 2 defa gidiyorum artık bir sorun yok diyorlar ama endişe ediyorum
Serap09 Eylul41 canım bele vuran ordan kasiklara vuran ağrın olursa direkt git hastaneye sanciyi evde cekeyim deme çünkü biz serklajliyiz Ben spinal ile uyusmadim kan sulandirici etkisi dediler genele çevrildi kesilmeyi hissettim bide sana tavsiyem kuvezi yoğun bakımı olan hastanede dogum yapman hayırlı güzel doğumlar nasip eylesin rabbim evladın kucağına sağlıkla gelsin
Eylul41 Serap09 amin inşallah. Yogun bakimi yeterli olan bir yerdeyim cok şükür o konuda içim rahat. Şuan 35+1 e geldim kasilmalar var gün ici cok oluyor ama sanci agri olmuyor nstlerde defalarca temiz cikiyor haftada 2 kez ultrasona giriyorum alttan karindan her sey cok yolunda görünüyor cok şükür ama hafif agrilar var basladi bugün takip ediyorum siddetlenirse süresi uzarsa hiç beklemem evde. Korkuyorum dikişler kasilir rahim kasılır bana zarar verir diye sirf bu yuzden bile 37 de alimacagim sezeryana dikişler rahimi tehlikeye sokarmiş yirtma ihtimali varmiş diye
Serap09 Eylul41 evt rahim ve bebek tehlikeye girer dedi doktorum sizede öyle mi dedi doktorunuz aynen bele vuran ağrı ve istifra ediyordum acikligim o şekilde başladı şükür bugüne ya sevindim hastane ihmale gelmez çünkü hafif ağrılar bnde son 3 gün başlamıştı kasılmalar ise son 10 gün
Serap09 aybukee10 zeytinyağı içiyordum Bn organik çünkü ikinmak yasaktı zeytinyağı herhangi bir zararı yok bide kayisi hoşafı yapıyordum haftalik dolaba atiyordum az şekerli olacak şekilde
Serap09 aybukee10 doktorum eğer kabizsam magnecalsi toz veriyordu onu kullanıp rahatliyordum kabiz değilsem normal çıkmak için kayisi hoşafı az şekerli ve organik zeytinyağı içiyordum günlük 1 tatlı kaşığı kadar Bn progestan kullandığım ve sürekli yattigim için bağırsaklarım calismiyordu
Eylul41 Serap09 Kasilmalar sancilar bebege giden kan akışını azaltip oksijini azalatip hayati tehlikeye sokabilirmiş. Benimde kasilmalar şiddetleneli 5 gün oldu. Sancıda 2 gecedir başladi hafif hafif adet sancisi gibi günde 3 5 kez vurup gidiyor 3 gun sonra gene gideceğim gercekren insan dusunmekten cok yoruluyor
Eylul41 Serap09 Sanirim benimde yolum yakin gibi. Son4 5 gündür kasılma 3 gundurde sanci yasiyorum sanki birdahaki kontrolde doguma alinacak gibiyim.o his var
aybukee10 Serap09 progestani ağızdan mi alıyordunz vajinal m i? Ben de sabah akşam progestan şuan sgizdan alıyorum sanırım o kabız yaptı. Zeytinyağını bi tatlı kaşığı mi iciyordunuz günde yoksa yemek mi ? Ben de kayısı hoşafı yaptırdım anneme. Kayısı hosafini günde ne kadar iciyordunuz
aybukee10 Serap09 serklajdan sonra olan ağrılara normal mi dediler peki? Ben ağrım oldukça kisalma olur mu diye korkuyorum. Geçen alt karnımda agri oldu gittim doktor baktı normal dedi serklajlisin bu ağrılar olabilir dedi çok şiddetli değil ama insan korkuyor. Doktorunuz sizin bu agrilariniza ne demişti ben şuan 26.haftadayim bu haftalarda olmuş muydu
aybukee10 Serap09 sarı akintiniz oluyor muydu sarı akinti normal mi. Serklaj olmadan öncede benim arada sarı akinti olurdu doktor yeşil tehlikeli dedi ama şimdi serjklaj durumu olunca insan tedirgin oluyor
Serap09 aybukee10 kisalma genelde su az içersen olur demişti ağır egzersiz eğilip kalkma yaparsan uzanırsan saga sola olur dedi benim doktorum ben serklaj yapıldıktan sonra dedim 2 haftaya dogum yapicam galiba hocam dedim çok ağrılarım oluyor alt karnım popo deligim affedersiniz yani karnımın en üstü bagirsaklarim vajinada iğnelenme bunlar baştan beri oldu doktorum hep bunlara normal dedi biz tedbiri aldık dedi progestan kullanıyorsun dedi evet dedim peki ağır iş yapiyomusun dedi hayır hocam hiç bir iş yapmiyom full yatiyom dedi sen Allaha bırak dua et artık dedi elimizden geleni yaptık dedi beyin hayati olmayan organı dinlermis rahimini üzme dedi stres yapma dedi 32 den önce doğum yapmican dedi gercektende 33+1 dogum gerceklesti