Hsny_6 Ben de çok kararsızım oğlum olacak ☺️ Yiğithan, Teoman, Ege, Atlas, Uras, Ali, Demir… güzel isimler var
Bglmmrn Annekuzusu06666 hiç değil aşırı inat ve arada bı sinir krizi tutuyor anlatamam oyuzden ikinciyi istiyorum ama çok kararsızım 😀🤦🏻♀️
Accountant zge13 Kerim samet gibi isimlerin başında Abdül olmadan kullanılması uygun değil diye biliyorum
zge13 Accountant baktim şimdi caizdir diyor. Allahın ismi El-Kerim olduğuçin Kerim ismini koymakta sakınca yokmuş. Ama samet ismi zaten anlam olarak hiç bir şeye ihtiyaç duymayan, sonsuz olan anlamına gelfiği ve bu sadece Allah’a mahsus olduğu için dinen uygun görülmüyor ama ameller niyetlere göredir kimse çocuğunu Allah ile bir tutmayacağına göre bilmeden sadece Allahın ismi diye koyuyorlarsa ben buna günahı vardır diyemem ki genel anlamda bu isimler mekruh olarak geçiyor diye biliyorum çünkü kaynaklarda kesinlikle haramdır denmeyen şeyler mekruhtur. En önemli kaynak ta Kuran dır. Araştırma yapmasam e biraz da İmam Hatip Mezunu olmasam gerçekten çok moralim bozulacaktı 😂 teşekkürler en azından bir şey öğrendik