gezentianne OzenMeryem Kombine sezaryende hem spinal iğne hem de epidural yapılıyor epiduralde bele bir kateter takılıyor omiriliğe ağrı kesici veriliyor (normal dogumdaki gibi) spinal etkisi 4-6 saatte geçiyor ama epidural 48 saat belde kalıyor minick bir kablo gibi elinizde oluyor tuşa bastıkça ağrı kesici geliyor hastaneden taburcu olana dek. Hastane aşaması cok konforlu hiç ağrı çekmiyorsunuz 2 günde toparlanıyorsunuz ama tek dezavantajı ben eve cıktıgım gün cok ağrım olmuştu bir şok yaşamıştım🤣🤣 O da geçti 1-2 günde
OzenMeryem gezentianne epidurali daha once oldum maalesef takilirken olan aciyi hala unutamıyorum ve simdi tekrar nasil yaptiririm diye kara kara düşünüyorum 🙄 spinali o yuzden sordum oncesinde sakinlestirici etkisi falan mi oluyo yada bele epiduralde oldugu gibi takilmiyor mu diye merak ettim 😊
gezentianne OzenMeryem İlk önce uyuşturucu ince iğne vuruyorlar bel uyuşuyor sonra spinal ve epidural takılıyor ben acı hissetmedm ama çıkarılırken biraz ağrımıştı.Spinal iğnede bişey yok normal ince iğne o da
Talentedmom Selvii bence spinal daha güzel oluyor bebeği canlı görüyorsun sesini duyuyorsun ben genel istemem narkozu atmak zor oluyor
mervedmrcn Selvii spinal sezaryen oldum, bende 2 gün baş dönmesi yaptı bolca sade filtre kahve içtim. Panik atağım tutmuştu bebeğim doğduktan sonra uyutacağım seni dedi ama kızımın sesini duyunca sakinleştim uyutmadılar. Açıkçası uyutulmakta istemiyodum bence kesinlikle spiral olun
Bebisiminannesii Teacherr içime su serptiniz. Ben hayatımda hiç ameliyat olmadım, dis ameliyatı dışında, yani dikis yara fln bunları bilmiyorum, oyuzden biraz endişeliyim. Bide bakmam gereken bir bebek olunca. İnşallah bende hemen ayaklanirim:)
Teacherr Bebisiminannesii merak etme sadece yürü dediklerinde her saat kalk yürü yürüdükçe iyileşiyorsun yatarsan iyileşemezsin ben ikimci gün foto çekiminde ddimdik yürüyordım dört yaş oğlumu da bebeği de ben hazırladım çekime makyaj falan gayet rahat yaptım😅
Bebisiminannesii Teacherr benimde 4 yasinda oglum var , annem gelecek yardıma ama yinede surekli yatmak istemiyorum yani ben öyle sanıyordum en azından kalkamicam fln. Dikişlerin bakımını nasil yaptınız?
Bebisiminannesii Teacherr bu arada hayırlı olsun bebisin sağlıkla büyüt inşallah. Bizimde 2 hafta kaldi kavusmamiza😊
Devran Ben genel anestezi oldum hiç bi sorun yaşamadım şimdi ikinciyide genel anestezi olurum ayılmam da çok hızlıydı yarı narkozluydum eşimden beni yürütmesini istedim hatta hiç yatmadım gibi çünki yattıkça yatıyosunndiye biliyorum tembelleşiyor insan diye biliyorum o yüzden hep hareket ettim 1 hafta sürdü tamamen dik yürümem ilk baş dikişlerden eğik yürüyordum
alinsmom_ Selvii ben spinal oldum bir de genel anestezi yaptılar sonradan Almanya da doğum yaptım memnunum ağrım falan yok
Basemode Selvii kesinlikle Spinal o çıkış anını görmek,teması hissetmek çok güzel bir duygu. Hem toparlanmakta çok daha kolay . 1.saatin sonunda merdiven indim çıktım
Basemode Selvii 2 3 daat sonunda ayağımı hareket ettirebiliyordum da uyuşukluk ne zaman geçti inan saat veremem biraz da senle alakalı ilk kalkış ağrıtıyor ama dayanılmayacak gibi değil. Ikindi ezanı okunurken yürümeye kalktım. Yürü dinlen şeklinde akşam ezanına kadar, akşam ezanında 3 kat merdiven indim çıktım tek başıma. Her şey güzel olcak korkma
Devran Selvii benim yaşım 24 tü yani erken doğurmak birde ağrı eşiği çok önemli ben dayanıklıyım acıya he doğumum tansyon troitten zorunlu sezeryandı o yüzden bilmiyorum bünyeyle alakalı
Neferut Selvii ben spinal oldum iyi ki spinal olmusum bebişimin doğumunu ağlayasını her şeyini gördüm şahit oldum mükemmel bir an oluyor zaten ağrı sızı hissetmiyorsun heyecanını kontrol altında tutup anı yaşamak gerek 🙃
Zeynepgmsbs61 Spinal de gerçekten birşeyler hissediyor musunuz? Bazı insanlar bebeğin çıkışını filan hissediyormuş doğru mu