Fikriye1 Merhaba. 🌸 Hem acil serklajı hemde önlem amaçlı serklaj olmuş biri olarak yazmak istedim.
İlk gebeliğimde 23+3 de detaylı ultrasonda farkedilen 3 cm açılma, 13 mm kısalık ve hunileşmeyle acil serklaj olmuştum. 37+2 de normal doğum yaptım. 23.haftadan 36.haftaya kadar tuvalet, banyo ve doktor kontrolü harici kalkmadan yattım. Yemeğimi bile yattığım yerde, oturur pozisyonda yiyordum. Enfeksiyona çok dikkat ettim. 37+2 de sancı ve kasılmayla gittim, 5-6 cm açılmam vardı ve 3-4 saat sonrasında doğum gerçekleşti. Kızım şuan 5 yaşında. 🌸
2.gebeliğimde önlem amaçlı serklaj oldum, ilk gebeliğimde serklaj öyküm olduğu için. 15.haftada serklaj oldum, ilk 1 ay çok dikkat ettim. 15 gün hiç kalkmadım diyebilirim ama sonraki 15 günfe evin içinde normal şekilde devam ettim. 1 aydan sonrada yavaştan normale döndüm kendimi yormadım. Son 1 ayda çok aktiftim herşeyi yapıyordum tabi dinleniyordumda. Herkesin süreci kendine has bence doktorunuzla ilerlemelisiniz bu konuda ama önlem amaçlı serklajlarda kısa bir süre sonra normal hayata dönülülüyor genel olarak. 37.haftada dikişim alındı ve yine 5-6 cm açılmaa. 😀 ve yine 3-4 saat içinde doğum yaptım. İki doğum hikayemde çok benzer. İlk doğumumda serklajım sancıyla gittiğimde alınmıştı ama 2.gebeliğimde 37.haftada planlı alındı. İlkini37+2 de ikincisini 37.haftada doğum yaptım. Velhasıl oğlumda 4 aylık oldu.🌸Benim hikayem böyle. Darısı sağlıkla sizlerin başına inşallah.