Eşime inat babamın ismini koyucam. Annesinin ismini kalbimi kıra kıra koyduğu yetmezmiş gibi oğlumada babasının ismini koymak istiyor belli etmese de. Kızımın isminin yanına ikinci bir isim koydum ve onu söylüyorum. Kendi koyduğum isme alıştrıcm annesinin ismini asla alıştrmıycmda söyletmiycmde. Kaynnmdan o zamanlar nefret etmiştim ama şuan fena değiliz.
Her neyse Şevki isminin önüne arkasına en güzel uyumlu isimler önerir misiniz? (Efe, Ege, Mert) vb hariç. Aklıma Göktürk Şevki, Şevki Eren geldi ama daha güzel önerilerinizi bekliyorum❤️

Canım senı kırmak istemem ama anladığım kadarıyla ikinci evladın Allah bagıslasın eşinde sacmalıyor sanki biraz ilkinde kırmamıssın ikincisinde anne baba ismi koymayı zaten hiç anlamam herkes ismiyle yaşasın da sende çok mu taviz veriyorsun acaba buna müsade etmen kırmaktan çıkıp biraz tavize girmiş yine de sizin bileceğiniz iş sevgiler

Niyetinizi anlıyorum ama Şevki isminden ileride çocuğunuz pek memnun olmayabilir🫣 kayınvalidenizin ismi ne bu arada

Esesta Ben asla ve asla taviz vermedim. Vermediğim halde nasıl böyle gerçekten anlamıyorum. Ne kavgalar ettim, o günleri ne çabuk unutmuş ya.. Büyük kavgalarımız oldu, koymadan önce de koyduktan sonra da. Hamileliğimi öğrenince sordum babanın ismini mi düşünüyorsun dedim. Hayır, onun ismini de değerleri koysn banaune dedi. Cinsiyet Belli olduktan sonra belli etmese de ben anladım. Hiç net konuşmadı, tepkimden korktuğu için. Eveledi geveledi. Geçen de şey dedi, yine babama sorcm işte “…” senin ismini koymak istemio fln diycm dedi, topu bana atacak yani. Söyle dedim, doğru istemiyorum dedim.
        Birde patronu aklına girmiş bunun işte babana sor onun rızasını al bnm oğullarmn ikiside bnm ismimi koymazsa onları red ederim vs demiş. Kendinin de 2 oğlu var ikisinin de ikinci isimleri aynı, babasının ismini koymuş iki oğluna da

cesaretinvarmiaska efe veya ege uyumlu benimde babamın adı şevket eğer oğlum olsaydı bende koyucaktım Allah kız nasip etti 💘

mcansu

Yeniden2

Deniz2953 Bilmiyorum ya sağlıklı düşünemiyorum. İlk zamanlarda babamın ne ölüsüne ne dirisine diyen adam baba aşığı oldu ya. Daha 1ay olmadı babasına bağırıp çağırıodu, sonra babam babam diyo. Önceden anneci bilirdim, şimdi babacı oldu.
        Kendince damara bağlıyor. Yok doğumu göreceği ne malummuş, o güne ölmeyeceği ne malummuş. Bende ölebilirim, bnm doğumum riskli zaten, Kısa aralıklarla 3. Sezaryenmi olcm kolay mı?

Yeniden2 Şükrü Özyıldız bir röportajını da söylemişti Sükrü nedir insan bu dönemde çocuğuna Şükrü Adı verir mi diye 😅

• Düzenlendi

cesaretinvarmiaska kesinlikle eşinizin babasının ismini vermeyin çocuğunuza. Ben annelere yapılan bu haksızlığı asla hazmedemiyorum. Biz hamile kaldığımızda ölüm riskini bile göze almış oluyoruz tüm derdi sıkıntıyı biz çekiyoruz ama elalem bizim 40hafta taşıdığımız kendimizden, karakterimizden, sağlığımızdan bile ödün verdiğimiz onun için her şeyden vazgeçtiğimiz bebeğimize isim verme hakkını kendinde nasıl buluyor!? LÜTFEN kendi babanızın ismi ŞEVKİ konusunda diretin. Eğer kızınızın adı onun annesinin adı ise siz de oğlunuza babanızın adını verin. Çok da güzel bir isim

cesaretinvarmiaska teyzemin gelini kayınbabasının adını verdi çocuğa, yanınada kendi babasının adı. Mustafa Hasan oldu çocuğun adı. Doğum günü pastasının üstüne M. Hasan yazdırmış Allah’ın yobazı cahili dedik ve kınadık. Yani diyeceğim o ki kullanmayacağınız bir ismi vermeyin evladınıza. Eşinize söyleyin ilerde arkanızdan laf konuşmasın kimse.

Esesta annelerin rızası olmadan konulan isimlerin çocukta negatif etkiye sebep olduğunu biliyor mu acaba eşiniz en çok siz sesleneceksiniz siz taşıdınız ben bu hakkı evvela anneye rızası var sa babaya onun dışında kimseye verimesi taraftarı değilim

Ne eşinin babasının ne de kendi babanın ismi koy.
          Çocuğua kendine özel olan bir isim koymak daha mantıklı olur. Yani sırf inat uğruna çocuk bunun bedellini bir ömür ödememeli .
          İlerde niye bana bu ismi koydunuz diye sorarsa ?
          Babana inat olsun diye mi diceksin?

İlk çocuğunda olan olmuş. Bu sefer buna müsade etme.
          Sağlıkla gelsin🌸

cesaretinvarmiaska eşine nispet yaparak belki çocuğunuzun hiç sevmeyeceği ismi koymuş olacaksınız bence daha güzel isim koyun ona nispeten anlamı kolay söylenir olsun bunun okul zamanı var kariyer zamanı gerçekten çok etkiler