• isimler
  • “Mars” ismi hakkında düşünceleriniz

Muzikcianne ben daha önce duydum ve hiç garip gelmedi bence hoş. Önemli olan sizlerin içine sinmesi 🙏🏻🩵

LavinsMom valla öyle değil ben cocugumu gayet kalbine merhameti yerleştirerek büyüttüm. Karıncaya bile yorulur diye üzülen bir çocuk. Fakat kreşe başladığında neler neler yaşadık. Evet akran zorbalığı fazlasıyla var ve kreş yaşına inmiş durumda maalesef.

yenigebe_1 cocuklar zorbalik kotuluk nedir bilmiyorki. Gorduklerini yansitiyor. Evde anne babasinin ve ya evde kim varss yakinda kim varss onlarin haraketi. Birilerini ornek alir hep. Dikkate almayiz mesela biriyle dalga geceriz ama hemen beynine yazar cocuklar onu. Oyle deyil dediginiz ne tam olarak? Herkes iyi yetisdirse zorbalik da olmaz. Bunun sucu yine buyuklerde. Bakin burda bazi anne anne adaylari bile dalga geciyor. Yarin bi gun cocugunun da yaninda birinin ismine cismine alay eder. E ne olacak? Cocuk gordugunu yapacak tabiki

• Düzenlendi

Ben olsam koymazdim. 😌
      Ama sizin tercihiniz begndiyseniz koyarsiniz tabii. Akran zorbaligi denilen şey maalesef her zaman her yerde olacak çoğu zaman ailelerin yetistiremedikleri saygisizliklarina ses cikarmadiklari dogruyu yanlisi ogretmedikleri ve şımarıkca umursamazca yetiştirdikleri cocuklari yuzunden oluyor. Bu durumu cok yasadim kizim şaşı diye ve konuşmasinda artikulasyon bozuklugu var diye. bir cocuklara baktim birde anne babalarina bunlardan olan cocuktan ne olurki dedim. Onlarin bu densizligi yapmasina musaade eden asil onlar. Dur demeyerek yapma soyleme oyle olmaz soyle olur demedikleri icin. Dogruyu yanlisi anlatmadiklari için. Aileler once kendini yetistirsin sonra evlat sabibi olsunlar. Ebeveyn olarak kendini yetiştiremeyen o kadar cok insan varki bilincsizce cocuk sahibi oluyorlar. Ne saygi ne sevgi ne egitim sonrasinda
      bunlar yuzunden bizim cocuklarimizda etkileniyor. Fiziksel farkliliklar bilişsel gelisim maddi manevi vs. Sebepler olsun. Hadsizce yetistirilen cocuklar yuzunden oluyor. Ben bir anne olarak cok cektim akran zorbaligindan . Fakat sunu diyeyim Bu isimle mesela benim cocugum dalga geçmez kimseyi dişlamaz kimseyle alay etmez. buna cogu zaman biz büyükler musaade ediyoruz istisnalarda olabiliyor tabi . Ama onceden egitimini verip temelini atmamiz lazim. Yoksa akran zorbaligi denilen sey asil bizim cocuklarimiza yaptigimiz zorbaliktir.

• Düzenlendi

LavinsMom kesinlikle öyle. Aile 1. Faktör biz neysek nasilsak onlarda öyleler. Cocuklar bizim.aynamizdir gölgemizdir

Muzikcianne marsı bilemedim ama illa öyle bir isim istiyorsanız Marsel ismini düşünebilirsiniz. Bence Marsel de pek güzel değil ama anlamı şanslı ve güçlü demek en azından bir anlamı var yani 😃

Muzikcianne Mars ismi ile düşündüğüm ve aklıma gelen tek şey gezegen 😐

Muzikcianne tavladaki mars olmak mı gezegen olarak mars mı? Her ikisi de berbat. Saçma sapan isimler koymayın yav. Geçen çocuk doktoruna gittik “sonunda normal isimli bir türk ailesi” diyor kadın 😄

deniz_95 bu da marsık gibi. Marcel prausttan esinlendik diye açıklarlarsa belki kurtarır

Yanlış anlamayın ama pek güzel değil.
      Pars daha iyi sanki bu isme göre.

Muzikcianne kötü bir isim.
      Mesela dünya koyanda var buda çok kötü dünya ne yani. Okadar ismin suyumu çıktı
      Oğlunuza hem anlamlı hemde dilde güzel ses bırskan vir isim bulursunuz illaki sağlıklıca kavuşun🩷

Muzikcianne çocuk tavla oynarken rezil olur daha başlamadan Mars derler

Muzikcianne ben sevdim. Önemli olan çoğunluğun görüşünden ziyade sizin ne düşündüğünüz. Günün sonunda kimseye söz söylemek düşmez. Sizin çocuğunuz sizin kararınız

Brgmde Mesela dünya koyanda var buda çok kötü dünya ne yani. Okadar ismin suyumu çıktı

Ayy biz kızımıza Dünya koyacağız her duyan da bayıldı🙈🥲🥰 Ben işim gereği dünyayı geziyorum ve oglumun adı Barış ile uyumlu geliyor bazen isimlee tek başına farklı ama ailede bir bütün olarak düşününce daha cok oturuyor bence🥰 Lina Minadan daha iyi geliyor bana evet suyu çıktı diğer isimlerin🤣🤣

Muzikcianne Arkadaşımın oglunun adı Mars.Benim oglum da hiç yadırgamadı yetişkinler daha zorba bence🤩 Ne istiyosanız onu koyun💙