Aysgl15 bende 4 haftalığım 5. Haftaya giricem hamile olduğunu öğreneli 4 gün oldu. Ben hamile olmadan önce günde 1 paket bitiriyodum öğrendikten sonra kendimi sıkıyorum ve günde bi iki nefes çekiyorum oda eşim içince canım çekiyo ama çok zor tabi sürekli canım istiyo bazen dayanamıcak gibi oluyorm hemen ağzıma sakız alıyorum bide bebeğiimin oluşum aşamasında olduğunu düşünüp kendimi sakinleştiriyorum sende öyle yapabilirsin 😊
Gebelikte sigara içenler 😔
1 tane içsenizde aynı 5 tane içsenizde.
Malesef bende bağımlılardan biriyim elimden geldiğince göz ardı ediyorum durumumu . Sigara paketini en göze gelir yere koyuyorum ve sürekli yeni içtin ya diyerek kendimi telkinliyorum günde iki tane içiyorum en fazla normalde 1 paketi aşıyordu bu durum . Şu am bağımlı değil artık annesin diyorum moral bozukluğu olmadıkça atıştırmalık şeylerle nefsimi köreltiyorum umarım o iki taneyi de içmediğim günler olur 🙈🙏🙏🙏
Aysgl15 Testte pozitif oldugunu gordugum dakika biraktim ilk gunler zor oldu tabi ama Allah sabrini veriyor.Sonraki hafta da tiksindim 😊
PinarOmurAvcioglu Kesinlikle rabbim kolaylığını veriyor. Tabiki çevremde çok fazla sigaraya devam eden var evlatlarıda çok sağlıklı şuanda ama yinede bebiş için bırakmak en doğrusu 🤗 rabbim bırakmak isteyenlerede yardım etsin 😇
Aysgl15 psikoloğa gidebilirsiniz gerçekten bırakmak isterseniz Ya da alo sigara bırakma hattı var onu arayın
Aysgl15 7+3 olduk 🙂
18 hafta oldum aksine daha çok içiyom kendimi kötü hissediyorum 😞 inşallah bnde bırakılabilirim
Aysgl15 o sinir stres en fazla 3 gün sürüyor sonra geçiyor sadece 3 gün kasacaksın kendini benim etrafımda sigara içmeyen ama zamanında annesi içen arkadaşlarım var ve sigara içiyor gibi öksürük ciğer yetmezliği vs. Evladına yapma bunu tut kendini aklına geldikçe soğuk su iç limon ye ben bırakacam bunu iradeliyim de yapabilirsin yapamayacağını hiç sanmıyorum inan zor değil
Aysgl15 ben üflediğiö her dumanın arkasında bebeğimin yüzünü hayal ettim. Sanki sigarayı içip yüzüne üflermiş gibi. Sigara içerken bunu düşündüğüm Zaman içtiğim sigaradan zevk almamaya başladım ve bıraktım. Eşimde bıraktı. İns sende bırakırsın. Bir hafta on gün sonrası cok kolay canım. İstersen başarırsın.
Ben 21 haftalık hamileyim günde bir paket sıgara içiyordum 4 haftalık hamileyken bıraktım başta zor oldu ama sonrası Esma-ül-Hüsna isimlerini zıkretmeye başladım hiç aklıma gelmedi şimdi içenler yanıma geldiklerin de midem bulanıyor en güzeli Allah'ın isimlerini zikredip yardım istemek bol bol canım istediğin de inşirah süresi oku atlatırsın Allah kolaylık versin 🙏
Aysgl15 geçen bir tane içtim bebeğim baya bir süre hareket etmedi çok korktum ve ona söz verdim artık içmiycem kızım dedim sonra haraket etmeye başladı zaten hamile olduğumu öğrendimde ilk başlarda içtim somra 4 aya kadar içmedim 4 ay sonra içmeye başlamıştım oda günde 4-5 tane dediğim gibi geçen gün içtim 3 gün falan oldu içtim ve hareket etmedi çoook korktum öldüm öldüm dirildim bişe oldu sandım eger biraz daha haraket etmeseydi eger doktora kadar gidicektim çok kızdım kendime çok içmiyorum 3 gündür bebeğimden önemli bişe degil sonucta çocuğum daha önemli o canım o benim parçam kaybedemem göz göre göre zarar veremem diye düşünüyorum sizde düşünün bence belki bu yazdığım sizlerede yardımcı olur 🤗
Bende içiyordum en son hamilelik testini yaparken elimdeydi 2. Çizgi belirdiği gibi nasıl söndürceğimi bilemedim annelik içgüdümde bir anda o çift çizgiyle belirdi.10 haftalık hamileyim değil içmek kokusundan bile kaçıyorum.Bebeğime birşey olmasın iyi olsun diye aklım çıkarken nasıl olurda onu zehirlerim 😢kusura bakmayın kızlar bahane vermiyorum ama içenleri aklım kalbim kabul etmiyor!
- Haftadan sonra hiç içmemek gerekiyor bebeğin akçiğer gelişimi başlıyor çünkü bide hanımlar sigara içenlerde anestezi zor etki ediyor. Ablam günde yarım içiyordu epiduralı 2 kere yaptılar sigara içenlerde etki a oluyor demiş doktoru.