Selam canım anneler ve anne adayları doğum yapalı 2 ay 13 gün oldu ama yeni yazmaya karar verdim. 20 Kasım akşamı canım bir sürü yiyecek çekti. Anlam veremediğim kadar çoktu. Yedikçe yedim doymak bilmedim 😅. Akşam 10-11 gibi garip bir şekilde enerji patlaması yaşadım. Bol bol temizlik yaptım o saatte 😄. Hatta eşime şakasına bebeğimiz gelecek galiba içerde parti veriyo baksana kendine habire bişeyler canım çekiyo bir enerji var üstümde dedim. Gece birkaç kere sancı girdi ama hafifti ve düzensizdi o yüzden eşimi uyandırmadım. Ertesi gün zaten doktor kontrolümüz vardı. Bir önceki gittiğim doktor kontrolünde bebeğin suyunun azaldığını ve sınırda olduğunu söylemişti doktor. Neyse sabah uyandım tuvalete gittim lekelenme olmuştu ve hafif regl olucak gibi bir ağrım vardı. Eşime hazırlıklı gidelim bebek bugün doğacak dedim. Öyle hissediyordum. Neyse kahvaltı yaptık hazırlandık çıktık ama benim hala hafif ağrım var. Doktora gittik muayene etti şikayetlerimi söylemeye daha sıra gelmeden bebeğin suyu çok azalmış yatış veriyoruz dedi. Bu arada devlet hastanesinde doğum yaptım. Doktorun yanından çıktık ben üst kata çıktım. Eşim annesine haber verdi. Benim yatışım yapıldı. Devlet hastanesi olduğu için eşimi almadılar. İlk başta muayene ettiler açıklık 1 cm kadar ancaydı. Nst ye bağladılar. Öğleden sonra 3-4 gibi yatış yapıldı. Nst de kalp atışları düzensiz dedi doktor. Biraz bekleyelim düzelmezse sezeryana alabiliriz dedi. Birkaç saat nst de bağlı kaldım. Gelip tekrar baktığında kalp atışları düzelmiş. Kendi sancın da var güzel dedi. Sık sık gelip açıklık kontrolü yaptılar. Bu arada kanamam artmıştı doktor korkma doğum kanaması bu dedi. Akşam 1e kadar kendi sancımla 5 cm açıklığım oldu. Sonra suni sancı verdiler ve nst ye bağladılar. Kendi sancım şiddetlenmişti ama bebeğin suyu azaldığı için biraz hızlandıralım dedi doktor. Arada düzensizleşiyordu kalp atışları sık sık nst ye bağlıyorlardı. Suni sancı verdiler nst ye bağladılar öyle yatarak sancı çekmek benim için biraz zordu. Saat 4 gibi ebe açıklık kontrolü yaparken suyum patladı 7 cm olmuş dedi. Sonra aradan 10 dk geçmeden artık çok ağrım var ıkınma isteğim oluyo dedim geldi baktı birkaç kere ıkın dedi ıkındım hadi gidiyoruz dedi doğum odasına götürdü beni. Orda birkaç kez ıkındım ve canım oğlum doğdu 🥹🥹. İlk doğumum olduğu için ufak bir kesi attı ilk başta. Ufak tefek yırtıklar da olmuş ama çok az dedi. Çok şükür hemen toparlandım. Benim için kolay bir doğumdu diyebilirim. 04:25 te dünyaya geldi oğluşum. Suyum patladığında acayip hızlı ilerledi süreç. İlk gün oturamadım tabi ama ikinci gün yavaş yavaş oturmaya başladım. Kısa sürede dikişlerim iyileşti. Herkese kolay güzel sağlıklı doğumlar nasip olur inşAllah. Merak edilen sorular varsa cevaplarım. Bu arada ben kayseri şehir hastanesinde doğum yaptım. Orda doğum yapacaklar varsa hastane hakkında da bilgi verebilirim 🥰💖🌸