ss22 ibcmom hayır hiç bir farklılık yok.. bu testler benden ilk hamileliğimi öğrendiğim haftalarda rutin testler olarak istendi. Sonuçlar çıktığında doktorum bu test sonucunu görmedi bile. 2 ay sonra ben farkedip doktora sordum ve başıma böyle şeyler geldi. Farkedilmeden geçen sürede her şey normal, ultosonda her şey normal hatta bebek 1 hafta önden gidiyormuş. Fetal DNA yapmıştırmıştım 12. Hafta da temiz geldi. Farklı bir Prof ile görüştüm. Biz normalde bu testleri rutin istemeyiz, evde kedi bakan geberlerden isteriz. Ama senden istenmiş ve kuyuya herkes bir taş atmış dedi..
ibcmom ss22 saka gibi ya. allah beterinden korusun ne diyelim hepimizi işini iyi yapan insanlarla karşılaştırsın aminn
Ronayib ss22 bende şuan 24 haftalik hamileyim başından beri benimde avidite düşük ıgg igm ikiside pozitif amniyosentez yaptırmadım dormaycin diye bir antibiyotik kulanıyorum doğuma kadar kullanıcam perinatoloji takıpliyim ekstra detaylı ultrason da sıkıntı yok normal kadın doğum doktorumda bebekte sıkıntı görmedi doğuma kadar beklicem . Ama sizi neden bu kadar kulak ardı atilarki önemli bir konu sonuçta beni hemen baslatilar antibiyotiğe rabbim sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin
ss22 Mrvsmt2502 ben şuan 18 haftalık hamileyim, kaybedilen bir 2 ay oldu. Normalde bu süreci bebeğe geçmesin diye antibiyotik içerek geçirmem gerekiyordu. Amniyosentez yapmak isteyen üniversitesi hastanesi hala bir ilaç vermemişti. Ben dün Prof. İle görüştüm hemen enfeksiyona yolladı orada ki Prof doktor antibiyotiğe başlattı. Herkes birbirinin yaptığı işlemden dolayı şaşkın ve sitemkâr. İhmaller zinciri yani. İnşallah bir şey çıkmaz🙏🏼
Mrvsmt2502 ss22 maalesef çok bilinen bir alan değil. Ben bulunduğum şehirde enfeksiyon uzmanı bulamadım gittiklerim ben bu alanda çalışmadım yardımcı olamayacağım diyordu..
htcsrcm ss22 herhangi biri belirti yaşadınız mı peki sadece test ile mi anlaşıldı. Benimde 2 haftadır geçmeyen ishalım var aşırı değil ama bir düzelip bir geliyor korkuyorum toksoplazma olur diye
ss22 Ronayib amin teşekkür ederim siz de inşallah sağlıkla alırsınız. Benim konumda en başından itibaren ihmalkarlık hakim. İlk testi yapan devlet hastanesi testi e nabıza düzgün işlemediği için zaten test anormal olarak işaretlenmemiş yani kırmızı olmamış. Doktor da bunu farketmedi, 2 ay sonra ben farkettim. Ama farkedildikten sonraki o bir kaç haftalık süreçte de bana ilaç verilmedi testler yenilendi. Ben de şuan sizinle aynı ilacı kullanıyorum, dünden beri. Bunu bana enfeksiyon verdi. 18. Haftadayım şuana kadar ultosonda zaten her şey normaldi, haftaya özel bir klinikte peritalogdan detaylı ultoson randevusu aldım. 19. Hafta biraz erken ama organları görebiliyorlar. Amniyosentez yaptırmayı siz mi istemediniz? Doktor mı gerek görmedi? Çünkü bu muayenede de doktor sorun görmez ise bende yaptırmayı düşünmüyorum, korkuyorum çünkü :(
Ronayib ss22 ama kadın doğum doktoru sizi zaten perinatoloji yönlendirmesi gerekiyo oraya düzenli takip için benim kadın doğumcu görür görmez hemen ilacımı yazdı perinatoloji ye yönlendirdi 15 gün sonra ona gittim oda amniyosentez önerdi ben ve eşim kabul etmedik hem korku hem ailede yapılan var hemen ertesi gün düşük yaptı yengem o sebebten ama gönlünüzü ferah tutun ben sabah akşam telefon başında biz gibi olup doğum yapan insanları araştırıp sordum 1 tane bile görmedim bebeğe bulaştığını hata bir kadın doktoru daha görülmemiş bebeğe bulaştığını ınsa bizimde öyle olur korkmayın
ss22 Ronayib beni de yönlendirdi ama onlar ilaç yazmayıp direk amniyosentez istediler. Açıkçası doktorum ilaç yazıp göndersinler diye gönderdi, takibi yine kendi yapacaktı. Ben de bu konuyla ilgili tüm forum sitelerini okudum, yaptıran yaptırmayan herkesin yazdığını okudum. Kimse sorun yaşamamış. Yaptıranların da temiz çıkmış. Kağan Kocatepe diye bi doktorun videosunda da, zaten bulaş olan bebeklerin geneli ilk 3 ay içinde düşükle sonlandığını söyledi. 3 ayı da çoktan geçtiğim ve şuana kadar bir şey gözükmediği için gönlüm biraz rahat. İnşallah sağlıcakla gelirler🙏🏼
htcsrcm Ronayib herhangi biri belirti yaşadınız mı peki sadece test ile mi anlaşıldı. Benimde 2 haftadır geçmeyen ishalım var aşırı değil ama bir düzelip bir geliyor korkuyorum toksoplazma olur diye
ss22 htcsrcm hiç bir belirti yaşamadım rutin testlerde çıktı, farketmedi doktorum. 2 ay sonra farkettik test sonucunun pozitif gelmiş olduğunu. Sonradan da testleri tekrar verdik önce 0,52 sınır değer bir hafta sonra da negatif geldi.
Yrdgl23 ss22 ben de toksoplazma ile ilgili amniyosentez yaptırdım IgM bı pozitif bı negatif çıkıyordu doktor da gel emin olalım dedi o yüzden yaptırdım ama igg bu süreçte hiç pozitif olmadı. Ama yine de emin olalim dedi yaptırdım 5 doktor girdi devlet hastanesiydi çok dikkatli yapıldı. Bir buçuk ay kadar ilaç kullandım sonrasında sonuç temiz çıktı. Şuan seni iyi anlıyorum çok zor bir süreç inşallah sen de temiz sonuçlar alirsin
ss22 Yrdgl23 çok geçmiş olsun sonucunun temiz çıkmasına çok sevindim. Toksoplasmayı kaçıncı haftanızda öğrendiniz?
yurdagulce Yrdgl23 adaşiz da galiba benim de 7.haftada pozitif çıktı,9.haftada başka bir laboratuvarda negatif çıktı,10haftada pozitif çıktı,şuan 12haftalik ftal DNA testi verdim,doramiyn kullanıyorum çok korkuyorum,siz doğum yapmışsınzdr,bebevniz nasıl?
ss22 Yrdgl23 umarım benimki de temiz çıkar. Bugün detaylı ultrasona girdim her şey yolunda ama bu doktorda en temizi amniyosentez dedi. Yarın sıvı aldıracağım inşallah sorunsuz geçer🤲
Ronayib ss22 ben okadar araştırıp sordum karşıma 50ye yakın kişi cıktı amniyosentez yapan hepsi temiz yapmayıp doğum yapanlarda sıkıntı olmamış ınsa sizinde öyle olur. Benimde detaylı ultrason da anormallik yok dendi o yüzden biraz rahatladım takdir allah artik